Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2016 - Anul XXI, nr. 263 (6376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur anunţă că modernizarea drumurilor naţionale către Rădăuţi este o prioritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că modernizarea drumurilor naţionale către Rădăuţi, precum şi legătura cu Vama Siret sunt o prioritate pentru perioada următoare. Gheorghe Flutur a făcut aceste afirmaţii după ce a inspectat lucrările de modernizare a drumului naţional 2H de la intersecţia cu E 85, către Milişăuţi şi Siret, precum şi drumul naţional care traversează comuna Suceviţa, către pasul Palma.

Gheorghe Flutur şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, au fost zilele trecute la intersecţia dintre E 85 şi DN 2H, acolo unde au început lucrările de modernizare către municipiul Rădăuţi. Şeful administraţiei judeţene a amintit că în momentul de faţă au fost finalizate deja lucrările de modernizare a E 85, pe o porţiune de 20 de kilometri, de la ieşirea din Suceava şi până la intersecţia spre Rădăuţi, prin turnarea unui covor asfaltic nou, cu grosimea de 6-7 centimetri. „Urmează ca anul viitor Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să finanţeze lucrarea de modernizare a E 85 până în Vama Siret. Pentru noi sunt foarte importante aceste trasee, şi spre Ucraina, dar şi spre Rădăuţi. Şi se poate observa în această intersecţie că s-a început modernizarea drumului spre Rădăuţi, care trece prin Milişăuţi. E o veste bună pentru şoferi, pentru toţi oamenii din zonă, pentru că mulţi ani de zile această zonă a fost uitată”, a precizat Flutur.

El a adăugat că a solicitat deja Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să înceapă lucrările la marcajele rutiere pe porţiunile de drum modernizate, precum şi pentru lărgirea acostamentului. „Vreau să mulţumesc Companiei pentru că în această parte de an nu a fost aşa de zgârcită cu Suceava. Sper ca anul viitor să se finalizeze în câteva luni şi centura Sucevei pentru ca şoferii să nu aibă atât de suferit”, a mai spus Gheorghe Flutur.

La rândul său, primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, şi-a exprimat dorinţa ca lucrările de modernizare a E 85 să fie continuate anul viitor până în graniţa cu Ucraina. Adrian Popoiu a spus că după o perioadă de circa 10-12 ani, acest drum va fi în cele din urmă reabilitat şi modernizat. Pe de altă parte, el a subliniat că o atenţie deosebită va trebui acordată lucrărilor de modernizare pe o porţiune de circa doi kilometri de la intrarea în oraşul Siret, acolo unde drumul naţional este betonat.

 

La Suceviţa au început lucrările de modernizare a drumului naţional către Pasul Palma

Tot la începutul acestei săptămâni, Gheorghe Flutur a inspectat şi lucrările de modernizare a drumului naţional care traversează comuna Suceviţa, către pasul Palma. Flutur s-a declarat mulţumit de modul în care se realizează lucrările, precizând că modernizarea drumurilor naţionale care fac legătura cu municipiul Rădăuţi reprezintă o prioritate. „Asfaltăm drumul care leagă Rădăuţi de Câmpulung Moldovenesc. Suntem pe drumul naţional care traversează Suceviţa, o comună turistică, şi se poate observa că se face o  modernizare foarte sănătoasă a acestui drum, mai ales că această zonă este foarte circulată. Urmează să urcăm spre pasul Palma cu asfaltul şi observaţi că în aceste ultime trei luni am reuşit să asfaltăm drumurile naţionale şi din alte zone turistice. Am asfaltat 12 kilometri de drum în Suceviţa, dar şi drumul european 85”, a spus Flutur.

El a ţinut să precizeze că timp de mai mulţi ani această zonă a judeţului a „fost lăsată de izbelişte” din punctul de vedere al modernizării drumurilor. „Şi pe drumuri judeţene avem un program curajos de modernizare, şi pot să spun sunt mulţumit de calitatea lucrărilor. Şi în circa două săptămâni, aici, la Suceviţa, vom face şi marcajele. E un proiect curajos al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii, care în ultimii patru ani a fost zgârcită cu judeţul Suceava, dar sper să recuperăm. Din păcate nu au fost aprobate fonduri în vară, când era mai bine să asfaltăm, dar de câteva luni s-au obţinut şi aceste fonduri şi încercăm cât mai ţine vremea cu noi să finalizăm aceste tronsoane”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a amintit că şi pe Valea Bistriţei au fost finalizate lucrările de modernizare a unui tronson din drumul naţional dintre Broşteni şi Crucea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că modernizarea drumurilor naţionale către Rădăuţi este o prioritate.
 Vizualizări articol: 5628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flutur anunţă că modernizarea drumurilor naţionale către Rădăuţi este o prioritate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei