Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2016 - Anul XXI, nr. 263 (6376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj cu repetiţie

Un poliţist, victimă a agresiunii romilor pentru a doua oară în câteva luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un scandal izbucnit luni în comunitatea de romi de la Mironu - Valea Moldovei, ca multe alte evenimente de acest fel din acest sat, i-a pus la grea încercare pe trei poliţişti din localitate, aceştia fiind atacaţi în timp ce încercau să-l imobilizeze pe unul dintre cei care se manifestau recalcitrant. Unul dintre poliţişti, şeful de post de la Valea Moldovei, a reclamat că a fost îmbrâncit şi lovit, depunând reclamaţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Acelaşi poliţist a mai fost victimă într-un alt caz de ultraj, în comunitatea de romi de la Păltinoasa, în urmă cu câteva luni de zile. În urma acelei agresiuni, principalul autor a fost condamnat la închisoare cu executare.

 

Spiritele s-au încins în timp ce poliţiştii încercau să încătuşeze un localnic

Revenind la ce s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, luni, în jurul orei 13.00, poliţiştii de la Postul local Valea Moldovei au fost sesizaţi de o femeie din Mironu, care a reclamat că este victima cumnatului său, Vasile Plai, care face scandal şi îi aruncă cu pietre în maşină. Aşa cum se întâmplă la Mironu, la scurt timp după sosirea poliţiştilor la faţa locului s-au adunat numeroşi localnici, rude cu persoana care a făcut reclamaţia, dar şi cu cumnatul său. La un moment dat, poliţiştii au vrut să-l încătuşeze pe un bărbat care se manifesta agresiv. A fost momentul în care un alt bărbat a sărit în apărarea „victimei”, spiritele degenerând. Poliţiştii au fost nevoiţi să facă apel la forţă, astfel că romii reclamă că au fost şi ei agresaţi. 

La faţa locului au ajuns ulterior mai mulţi poliţişti de la Gura Humorului, care au împrăştiat mulţimea.

Cazul a fost sesizat procurorilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Poliţistul a fost între timp consultat de medicul legist, care a confirmat că are leziuni.

 

O altă faptă de ultraj, foarte gravă, în luna mai

În luna mai a acestui an, acelaşi poliţist, Gabriel Drobotă, a intervenit împreună cu un coleg la un scandal în cartierul de romi Schinărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Cea care a sunat la 112, avea să se stabilească ulterior, a fost chiar mama tânărului în vârstă de 21 de ani care a devenit agresor. Profitând de întuneric, tânărul de 21 de ani s-a apropiat cu o bâtă de lemn de poliţişti şi a încercat să-l lovească pe unul dintre ei. Agentul a parat lovitura şi a încercat, alături de coleg, să-l imobilizeze pe bărbat. În scandal a intervenit şi mama agresorului, care i-a rupt uniforma de serviciu agentului. La scurt timp, unul dintre agenţii de poliţie a fost lovit cu pumnii în zona capului şi a fost trântit la pământ. Agresorul a reuşit să scape din mâinile celor doi poliţişti şi a fugit. Gheorghe Ursu, autorul faptei de ultraj, a fost prins după trei zile. Inculpatul a fost arestat preventiv, fiind menţinut şi în lunile următoare după gratii. Între timp el a şi fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani de închisoare de Judecătoria Gura Humorului, pedeapsă menţinută şi de Curtea de Apel Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist, victimă a agresiunii romilor pentru a doua oară în câteva luni.
 Vizualizări articol: 5351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un poliţist, victimă a agresiunii romilor pentru a doua oară în câteva luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei