Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2016 - Anul XXI, nr. 263 (6376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie judecători

Nouă din 12 mandate de arestare, în cazul membrilor grupărilor săltate de DIICOT pentru proxenetism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ampla acţiune a procurorilor DIICOT Suceava, împotriva a mai bine de 20 de inculpaţi, membri a patru grupări acuzate de trafic de persoane şi trafic de minori, sub forma prostituţiei, s-a concretizat, ieri, la Tribunalul Suceava, cu emiterea a nouă mandate de arestare pentru 30 de zile. Procurorii DIICOT au cerut arestarea a 12 inculpaţi, însă judecătorii au emis nouă mandate de arestare, faţă de alţi trei inculpaţi fiind luată măsura controlului judiciar. Inculpaţii, bărbaţi şi femei, sunt acuzaţi că au exploatat sexual fete, o parte minore, în Suceava, Prahova, Buzău, dar şi în capitala Greciei - Atena. Faptele ar fi fost comise în intervalul 2014-2016, indivizii intrând sub supravegherea structurilor de combatere a crimei organizate, care le-au probat faptele. 

 

Nouă în arest, patru sub control judiciar, alţi opt fugari

Prin decizia de ieri a Tribunalului Suceava au fost arestaţi preventiv următorii inculpaţi: Liliana Lenuţa Gălătuş, Mihai Fluerică, zis „Fanu” sau „Blondu”, ambii din Suceava, Mariana Irina Chelariu, fostă Raicu, şi Mihai Costel Onofrei, ambii din Adâncata, Ciprian Gînga, zis „Chelu” sau „Piciu”, Florina Andreea Drăgoi, Leonard Cobzariu, zis „Didi”, Afin Severus Băcilă, toţi din Suceava, şi Ion Coman, zis „Bălălău”, din Prahova. Sub control judiciar au fost plasaţi de judecători Constantin Marius Dumbrăvanu, zis „Costan”, şi Ovidiu Gabriel Taşcă, ambii din Suceava, şi minorul Alberto S., de 16 ani, din Prahova. De asemenea, sub control judiciar a fost plasată de procurorii DIICOT şi Adriana Sabot, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Faţă de alţi opt inculpaţi, care nu au fost de găsit la percheziţiile de luni, procurorii DIICOT Suceava au solicitat emiterea de mandate de arestare în lipsă. Printre ei se găsesc şi lideri în activitatea infracţională, Cristi Florin Hărătău, zis „Ştirbu”, şi Daniel Fandache. Ultimul, de exemplu, este acuzat că avea rolul de aprelua la Atena fetele trimise de la Suceava, de a le adăposti şi exploata sexual prin obligare la practicarea prostituţiei în bordeluri, iar banii astfel obţinuţi să fie împărţiţi.

Propunerile de arestare în lipsă vor fi judecate pe 14 noiembrie, de Tribunalul Suceava. După ce vor fi arestaţi în lipsă, inculpaţii vor putea fi daţi în urmărire, inclusiv la nivel internaţional. 

 

Multe prostituate minore, fapt care le aduce multe infracţiuni în plus inculpaţilor

Procurorii DIICOT Suceava, care au coordonat ancheta din acest caz, la care au lucrat poliţişti specializaţi de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, au transmis că în cauză este vorba de patru grupări infracţionale, care se ocupau de exploatarea unor tinere femei prin prostituţie. Au fost identificate 14 victime, din care şapte minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care s-au prostituat în Suceava, Prahova, Buzău şi în Atena - Grecia.

Pe lângă trafic de persoane şi trafic de minori în dosar se fac cercetări şi pentru infracţiunile de proxenetism, constituire de grup infracţional organizat, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, dar şi act sexual cu minor

 

Fete vulnerabile, din centre de plasament şi familii dezorganizate

Anchetatorii au explicat că indivizii căutate fete cât mai vulnerabile posibil, care proveneau din centre şcolare (şcoli speciale), erau date în plasament ori proveneau din familii dezorganizate. O parte dintre victime au şi deficienţe mintale uşoare, au arătat anchetatorii.

Membrii grupării căutau astfel de fete pentru ca cea mai mare parte a banilor proveniţi din prostituţie să ajungă la ei.

Fetelor careau fost duse în Grecia li s-a promis că vor avea un loc de muncă bine plătit, din afara sferei prostituţiei. Pentru cele care erau dispuse să facă sex pe bani, traficanţii le racolau pentru a practica prostituţia în folosul lor, promiţându-le protecţie şi clienţi mai mulţi, aduşi de ei.

În alte situaţii, pentru a întări convingerea victimelor, traficanţii au adoptat metoda „Loverboy” folosindu-se de ataşamentul emoţional al acestora pentru a le determina sau a le obliga să se prostitueze în folosul lor. Aşa se face că fetele deveneau un soi de prostituate din dragoste. Întâi credeau că au o relaţie în adevăratul sens al cuvântului cu un bărbat, iar apoi ajungeau să se prostitueze pentru binele cuplului, pentru o viitoare viaţă bună promisă de cel care le exploata.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, toţi inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă din 12 mandate de arestare, în cazul membrilor grupărilor săltate de DIICOT pentru proxenetism.
 Vizualizări articol: 8617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Nouă din 12 mandate de arestare, în cazul membrilor grupărilor săltate de DIICOT pentru proxenetism4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei