Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2016 - Anul XXI, nr. 263 (6376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

"Frumuseţea meseriilor noastre în Europa în 2016/2017", Gura Humorului - Luxemburg

Avem plăcerea să vă informăm că în perioada 1.08.2016 - 30.11.2017 Asociaţia Umanitară FAM şi  Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului derulează în colaborare cu Liceul de arte şi meserii şi Cooperation Humanitaire din Luxembourg proiectul BeauNoME - Frumuseţea meseriilor noastre în Europa în 2016/2017  aprobat în cadrul programului Erasmus+, acţiunea cheie KA1-Mobilităţi de învăţare, Mobilităţi ale tinerilor,cu numărul 2016-2-LU02-KA105-000257.

În perioada 15 - 22 10.2016 a avut loc primul schimb de tineri format din : 12 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a  selectaţi de la diverse profiluri din cadrul Colegiului "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului. Grupul a fost însoţit de d-na prof. Ursaciuc Mihaela - director al Colegiului "Alexandru cel Bun", d-na prof Condur Liliana-Lucia - director adjunct şi de d-na prof. Gheorghian Liliana - director al Asociaţiei Umanitare FAM în calitate de coordonatoare a proiectului.

Programul primului schimb a fost extrem de încărcat şi a deschis o perspectivă largă asupra meseriilor de ieri şi de azi în Europa.

Dintre principalele activităţi derulate pe parcursul primului schimb, în Luxemburg amintim că: s-a participat la ore, s-au făcut  workshop-uri pe tema importanţei voluntariatului, a importanţei Uniunii Europene şi a cetăţeniei europene, a modului de completare a unui Youthpass, s-au prezentat diferite meserii prin pantomime şi prezentări power point. S-a făcut sport dar şi muzica. Dintre obiectivele vizitate amintim : Baza naţională de suport de la Lintgen, centrul Capellen ce asigură locuri de muncă pentru persoanele cu handicap mental, furnalele de la Belval şi mina de fier devenită muzeu, o fermă de vaci din Zittig,Centrul de informare profesională - Bâz şi Camera de meserii. De asemenea prin vizitarea zonei vechi a oraşului s-a făcut o incursiune în istoria oraşului şi a ţării Luxemburg, în meseriile vechi, în viaţă în cazemate, în comparaţie cu zona nouă a oraşului, în special Kirchberg, în care se găsesc o serie importantă de instituţii europene în plină dezvoltare.

Cel de al doilea schimb de tineri va avea loc în 2017, când un grup de 12 tineri însoţiţi de 3 profesori din Luxemburg acompaniaţi de colegii lor români vor avea ocazia să discute şi să analizeze situaţia meseriilor din zona Gura Humorului.

Urăm mult succes în derularea proiectului beneficiarilor direcţi şi indirecţi.

Conţinutul acestui articol reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei a fost folosit.

 

Comunicare realizată de
Prof. Mariana Liliana Gheorghian
coordonator proiect
director Asociaţia Umanitară FAM
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Frumuseţea meseriilor noastre în Europa în 2016/2017", Gura Humorului - Luxemburg.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Frumuseţea meseriilor noastre în Europa în 2016/2017", Gura Humorului - Luxemburg0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei