Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2016 - Anul XXI, nr. 263 (6376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În timpul liber

Activităţi diversificate, concursuri, expoziţii organizate de Palatul Copiilor Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercul de Şah al Palatului Copiilor Suceava, coordonat de prof. Marian Culapov, a organizat, pe 29 octombrie, împreună cu Clubul de Şah Romtelecom Suceava, concursul de Şah Cupa de Toamnă, adresat doar copiilor membri ai cercului de şah. Obiectivele concursului au fost testarea nivelului elevilor, obişnuirea cu atmosfera şi tensiunea de concurs, familiarizarea cu jocul rapid şi cu ceasul de şah. Pentru cei 27 de copii participanţi s-au organizat trei concursuri pe categorii de vârstă şi niveluri de pregătire.

Pe 25 octombrie, Cercul de Jurnalism, coordonator prof. Oana Strejac, l-a avut invitat pe jurnalistul, scriitorul şi epigramistul Constantin Horbovanu, cu care elevii au discutat despre plăcerea de a scrie, despre meseria de jurnalist şi lucrurile care aduc fericire unui scriitor/jurnalist.

Elevii Cercului de Informatică, coordonat de prof. Ştefania Şoiman, au participat, pe 30 octombrie, la Concursul "Culorile Toamnei" - Câmpia Turzii, unde au trimis lucrări şapte elevi (elevi de învăţământ primar şi gimnaziu), şi la Concursul interjudeţean "MySpace", de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, a XI-a ediţie, desfăşurat pe 16 octombrie, unde au fost trimise cinci lucrări (elevi de gimnaziu).

Pe 24 octombrie, la Cercul de Karting (coordonator prof. Biatrice Choleva) s-a desfăşurat o activitate comună cu elevi de la Şcoala Filadelfia, în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel”. Elevii clasei pregătitoare au avut ocazia să cunoască mai bine semnele de circulaţie şi să vadă karturile cu care elevii de la Palatul Copiilor participă la concursuri.

 

Abilităţi artistice

La Atelierul Fanteziei (coordonator prof. Marcela Reuţ) a fost sărbătorită „Ziua ZÎN” (Ziua Învăţării Nonformale) cu invitaţi speciali, şi anume elevii clasei pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, împreună cu părinţii şi învăţătoarea Cristina Rotaru. Copiii şi părinţii au fost foarte creativi şi timp de trei ore au realizat potcoave îmbrăcate în aţă colorată, fluturaşi coloraţi, borcănele îmbrăcate în sfoară şi decorate cu diferite seminţe. Cei mai talentaţi în arta plastică au pictat bostani. Cu aceeaşi ocazie, Atelierul de Pictură (coordonat de prof. Petronela Rusu) a avut invitaţi liceeni (de la colegiile din municipiul Suceava, dar şi din Gura Humorului) şi părinţi la o dezbatere şi ateliere de lucru pe tema „Stop traficului de persoane”, în cadrul cărora, timp de patru ore, s-a vizionat filmul documentar „Nefarious”, au avut loc discuţii şi s-au realizat postere şi afişe conţinând cele mai relevante informaţii cu privire la subiect.

 

Rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Rezultate remarcabile au obţinut şi elevii de la Cercul de astronomie Paul Florin Rebenciuc şi David Cornel Turturean. Ei s-au întors triumfători de la Olimpiada Internaţională de Astronomie, din Bulgaria, desfăşurată în prima jumătate a lunii octombrie.Paul Florin a reuşit să obţină premiul I absolut şi medalie de aur, tânărul de clasa a IX-a având cel mai mare punctaj din concurs, la secţiunea juniori, iar David Cornel a obţinut medalia de bronz. Cei doi sunt elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi sunt pregătiţi de prof. dr. Petru Crăciun, în cadrul cercului de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

Pe 7 octombrie, elevii Cercului de Origami (coordonator  prof. Cristina Maxim) au sărbătorit Ziua Internaţională a Zâmbetelor pictând măşti. Copilaşii talentaţi şi la pictură au dat dovadă de multă imaginaţie creând personaje zâmbăreţe. Au urmat o serie de alte activităţi, iar pe 18 octombrie, în parteneriat cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane (CRITP) Suceava, a fost marcată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. De această dată, la activitatea organizată la Palatul Copiilor, în parteneriat cu CRITP, au fost invitaţi elevi de la şcolile din municipiul Suceava, cadre didactice şi părinţi care au participat la discuţiile legate de acest fenomen şi au urmărit în câteva filmări mărturiile unor persoane care au fost traficate. Din partea CRITP au participat subcomisar de poliţie Liliana Orza (coordonatorul CRITP) şi psihologul Mihai Moisoiu. Aceştia au răspuns întrebărilor celor prezenţi şi au ţinut să adreseze copiilor şi nu numai îndemnul de a fi foarte atenţi la anturaj. De fapt, Palatul Copiilor are încheiat un parteneriat pe toată durata anului şcolar cu CRITP, astfel încât prezenţa reprezentanţilor acestei instituţii în mijlocul copiilor este de durată.

Pe 5 octombrie a fost marcată Ziua Mondială a Educaţiei prin activităţi organizate în cadrul cercurilor de pictură, jurnalism, fotocineclub (coord. prof. Mihaela Buculei) şi cenaclu literar (coordonator prof. Alina Şandru). Elevii antrenaţi în activităţile dedicate acestei zile au dat dovadă de creativitate şi au reuşit să demonstreze încă o dată că educaţia este permanentă, pe tot parcursul vieţii.

Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză (coordonator prof. Carolina Vieriu) a încheiat seria activităţilor desfăşurate în luna octombrie la Palatul Copiilor Suceava. „Urmează şi alte acţiuni interesante, ale altor cercuri, care nu fac altceva decât să dezvolte şi să atragă copiii spre domeniul nonformal. Luna octombrie s-a dovedit o lună plină de activităţi la Palatul Copiilor Suceava. Deşi copiii şi cadrele didactice coordonatoare ale cercurilor ce funcţionează la această instituţie de învăţământ nonformal abia s-au reîntâlnit în noul an şcolar, acţiunile organizate în parteneriat cu alte instituţii nu au întârziat să apară”, a declarat directoarea Palatului Copiilor Suceava, profesoara Biatrice - Liliana Choleva. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi diversificate, concursuri, expoziţii organizate de Palatul Copiilor Suceava.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Activităţi diversificate, concursuri, expoziţii organizate de Palatul Copiilor Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei