Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2016 - Anul XXI, nr. 257 (6370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După protestele de săptămâna trecută

Poştaşii primesc o creştere salarială de 80 de lei brut şi bonuri de masă de 11,5 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poştaşii vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2017, de o creştere salarială de 80 de lei brut/angajat şi tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi, mai mari cu 2,5 lei decât în prezent, potrivit înţelegerii dintre conducerea Poştei Române şi reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

La finele săptămânii trecute, aproape jumătate dintre oficiile poştale din zonele urbane ale Sucevei au fost închise, chiar dacă angajaţii au venit la muncă. În semn de protest, aceştia au refuzat să îşi desfăşoare activităţile zilnice, la fel ca mii de alţi colegi din ţară. La nivel naţional, valul de proteste generalizat s-a resimţit de joi, 27 octombrie, în multe judeţe protestul spontan prelungindu-se şi vineri, când angajaţii Poştei Române au venit la serviciu, dar fără a mai distribui colete, scrisori sau abonamentele de presă.

"În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la valoarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, faţă de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creşteri salariale de 80 de lei brut/angajat. Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poştei Române şi partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normal", se arată în comunicatul Poştei Române.

Printre revendicările protestatarilor se număra majorarea salariului cu 200 de lei şi  acordarea de 2% din fondul de salarii pentru reluarea subvenţionării biletelor de odihnă şi tratament, proces întrerupt de 3 ani.

Dacă în ţară protestele au continuat şi luni, la Suceava, activitatea oficiilor poştale şi a factorilor a revenit la normal de la începutul săptămânii.

„Bine că mişcările de protest s-au încheiat, pentru că aveam cu toţii de suferit – compania, salariaţii, dar şi clienţii”, a spus Nicolai Costrâş, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Suceava.

Poşta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar şi cel mai mare angajator din România, cu puţin peste 25.000 de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poştaşii primesc o creştere salarială de 80 de lei brut şi bonuri de masă de 11,5 lei.
 Vizualizări articol: 2729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poştaşii primesc o creştere salarială de 80 de lei brut şi bonuri de masă de 11,5 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei