Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2016 - Anul XXI, nr. 257 (6370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După o zi

SANITAS a suspendat greva în spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Greva generală declanşată, luni, în spitale, de Federaţia SANITAS, a fost suspendată, ieri, temporar. Preşedintele filialei judeţene Suceava a SANITAS, Romică Balan, a informat, printr-un comunicat de presă, că la nivelul conducerii centrale s-a decis suspendarea, după ce majoritatea deputaţilor ”s-au angajat ferm” să voteze amendamentele propuse de sindicat la OUG nr. 20/2016, dar şi pentru că ieri dimineaţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a declanşat cod roşu de intervenţie în caz de cutremur, o vastă operaţiune de simulare a unui seism cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter la Bucureşti şi Iaşi. Obiectivele sunt testarea conceptului de intervenţie după incendiul de la Colectiv şi timpii de răspuns în cazul unei situaţii de urgenţă; pe lângă inspectoratele pentru situaţii de urgenţă,  unităţile de poliţie şi jandarmerie, au fost implicate toate unităţile medico-sanitare din ţară.

De asemenea, SANITAS explică suspendarea acţiunilor de protest şi prin aceea că ”unităţile sanitare publice de stat suferă şi aşa de o lipsă acută de personal care afectează în primul rând viteza de reacţie şi promptitudinea cu care pacienţii noştri pot fi trataţi”.

De altfel, la nivelul spitalelor din judeţul Suceava decizia de reluare a lucrului a fost luată încă de luni seara. Liderul judeţean, Romică Balan, ne-a declarat că, în urma consultării liderilor din spitale, comitetul de grevă judeţean a decis ca protestul să se manifeste în continuare prin purtarea de banderole şi reducerea activităţii doar în sectorul administrativ şi în secţiile cu pacienţi preponderent cronici, dar fără părăsirea secţiilor şi fără a se organiza pichete de grevă. Hotărârea a fost unanim aprobată de liderii SANITAS suceveni şi a fost luată când la nivel central încă se purtau negocieri cu factorii de decizie legislativă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SANITAS a suspendat greva în spitale.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SANITAS a suspendat greva în spitale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei