Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2016 - Anul XXI, nr. 257 (6370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anunţ APIA

Peste 20.000 de fermieri suceveni au de primit, până la finele lunii, 69% din valoarea subvenţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a anunţat că se află în plin proces de instrumentare şi autorizare pentru plata în avans a unei părţi din subvenţiile pentru anul 2016, în baza cererilor unice de plată din Campania 2016. Aproape 50.000 de fermieri din Suceava, cu dosare eligibile, au de primit 69% din valoarea subvenţiilor la care au dreptul. Subvenţiile se dau în avans pentru ca agricultorii să poată suporta costurile mari pe care le-au avut în acest an agricol.

Conform situaţiei detaliate transmise de APIA Suceava, dintr-un total de 48.963 de cereri unice de plată, au fost deja autorizate la plata în avans dosarele a 27.844 de fermieri, în timp ce 346 de cereri se află în diferite stadii de autorizare. Autorizarea la plată s-a efectuat în funcţie de listele cu fermieri primite de la sistemul central al APIA.

Restul fermierilor, peste 20.000, ar urma să-şi primească subvenţiile în avans până la finele lunii noiembrie.

„Instituţia noastră depune toate eforturile necesare ca până la data de 30 noiembrie 2016 toţi fermierii care îndeplinesc condiţiile necesare să fie autorizaţi pentru plata în avans. Plăţile se efectuează progresiv, pe măsură ce dosarele fermierilor sunt procesate şi validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schemă de plată pentru care s-a făcut solicitarea”, se arată într-un comunicat al APIA Suceava.

Regulamentul UE prevede că, pentru anul de cerere 2016, statele membri pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe.

Ajutorul financiar pentru schema unică de suprafaţă în anul 2016 este de 96,88 de euro la hectar. O parte dintre fermierii suceveni încasează şi subvenţii la hectar suplimentare, pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, pentru agro-mediu şi climă ori pentru că provin din zone montane defavorizate. Plata compensatorie în zona montană este de 86 de euro la hectar.

APIA Suceava a mai informat că toate cele 50.619 cereri unice de plată din cadrul Campaniei 2015 au fost autorizate la plată pe schemele de plată solicitate. Excepţie fac 415 cereri de plată cu solicitare de plăţi agromediu, care vor fi autorizate la plată în perioada următoare.

O altă informaţie de interes este că urmare a unei diferenţe rezultate prin stabilirea noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metişii acestora şi vaci de lapte – Campania 2015, a fost efectuată o plată suplimentară pentru solicitanţii eligibili pentru plata acestor scheme, respectiv: pentru sprijinul cuplat zootehnic vacă lapte - suma suplimentară este de 92,94 de euro/cap animal eligibil, pentru sprijinul cuplat zootehnic taurină carne – suma suplimentară este de 90,07 euro/cap animal eligibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20.000 de fermieri suceveni au de primit, până la finele lunii, 69% din valoarea subvenţiilor.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 20.000 de fermieri suceveni au de primit, până la finele lunii, 69% din valoarea subvenţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei