Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2016 - Anul XXI, nr. 257 (6370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ședinţă extraordinară

Asigurarea combustibilului necesar pentru căldura sucevenilor, pusă din nou în discuţie în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local care dă posibilitatea municipalităţii sucevene să vireze în avans, dacă dispune de fonduri, subvenţia pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei, va fi rediscutat vineri dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află două proiecte de hotărâre, de mare interes pentru un număr mare de suceveni.

Primul proiect este cel care vizează asigurarea combustibilului necesar pentru căldura sucevenilor, prin aprobarea posibilităţii de achitare în avans a subvenţiei pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Banii respectivi ar urma să ajungă direct la producătorul de energie termică, Bioenergy, în vederea constituirii stocurilor de combustibil pentru sezonul rece.

Această măsură, luată şi de alte administraţii locale din ţară, inclusiv în Capitală, dă posibilitatea producătorului de energie termică să îşi procure din timp combustibilul necesar pentru căldura sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat – aproximativ 19.000 de familii, astfel încât în lunile decembrie şi ianuarie, când aprovizionarea cu masă lemnoasă este mai dificilă, să nu fie motive de îngrijorare.

Proiectul de hotărâre, care are ca temei legal o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care face referire la achitarea subvenţiilor direct în contul producătorilor de energie termică, chiar şi în avans, a mai fost discutat şi în şedinţa ordinară de la finele lunii octombrie, dar a fost respins cu 11 voturi "pentru" şi 11 împotrivă. Pentru a fi aprobat, proiectul are nevoie de 12 voturi "pentru".

Ședinţa extraordinară de Consiliu Local de vineri, 4 noiembrie, a fost convocată de viceprimarul Lucian Harşovschi, în numele primarului municipiului, pe care îl înlocuieşte pe durata concediului de odihnă.

Al doilea proiect care va fi discutat vineri este cel de utilizare a banilor rămaşi din creditul de 10 milioane de lei accesat de municipalitate pentru amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, pentru cofinanţarea altor două proiecte de mare importanţă, cel de modernizare a iluminatului public (la care se lucrează deja pe străzile din Iţcani şi Burdujeni Sat) şi cel de dotare a municipalităţii cu autovehicule electrice, precum şi cu infrastructură de încărcare a acestora. Ambele proiecte beneficiază de finanţare din fonduri elveţiene, Primăria Suceava având obligaţia de a contribui cu 15% din valoarea totală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurarea combustibilului necesar pentru căldura sucevenilor, pusă din nou în discuţie în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asigurarea combustibilului necesar pentru căldura sucevenilor, pusă din nou în discuţie în Consiliul Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 nov 2016, 11:18:06
Primaria Suceava, la indicatiile primarului aflat in concediu este foarte '''grijulie" cu producatorul privat de energie termica, Bioenergy, sa-i achite in avans subventia, ceea ce nu facea cu firma TERMICA a carei actionar era, firma careia nu-i acorda la timp subventiile dar pe care a si decapitalizat-o pentru a crea actualul monopol privat in termoficarea Sucevei, detinut de Adrem Invest Bucuresti prin firmele sale Thermonet si Bioenergy. Bine ca au caldura din centrale proprii Primaria, primarul Lungu, sefii de la Thermonet si Bioenergy, fostii si actualii sefi de la TERMICA, toti cei care au contribuit la decapitalizarea TERMICA si distrugerea/dezorganizarea intregului sistem de termoficare, la derutarea firmei private Adrem Invest sa monopolizeze termoficarea Sucevei. Thermonet mai doreste sa aiba si consumatori captivi. Asa este cand termoficarea este facuta de frigotehnisti, chimisti, etc,...specialisti in orice numai in termoficare nu. Niciunul dintre responsabilii - mereu iresponsabili -, care considera ca si-au facut datoria in termoficarea Sucevei nu fac decat sa-si dovedeasca incapacitatea si lipsa de eficienta. Imbuibarea le-a intunecat mintea si le-a anihilat ratiunea.Termoficarea nu-i o joaca pentru cei care au monopolizat-o! Adrem Invest Bucuresti se foloseste si acum de instalatii importante de la TERMICA, inchiriate de primarie. Placinta si Gemanari chiar nu au nimic de spus?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei