Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2016 - Anul XXI, nr. 257 (6370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Stop joc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflăm direct de la sursă, prin mijloacele timpului nostru, adică de pe internet şi facebook, despre retragerea din activitatea sportivă a lui Ciprian Marica. Cu pauze prelungite în ultimele sezoane, trăgând de salariul mare cu care se pricopsise ani la rând în urma cotei sale (nejustificat de) ridicate, Marica n-a mai reuşit să seducă echipe cu dare de mână, fiind sabotat şi de accidentări repetate. Singura excepţie a făcut-o cu Steaua, coborând ştacheta pretenţiilor pentru a prinde un loc la Euro 2016. Nici aici nu l-a ocolit ghinionul, accidentându-se taman într-un meci cu Dinamo, acum mai bine de jumătate de an, iar de aici i s-a tras... retragerea! A fost totuşi un internaţional important, ultimul care mai făcea legătura cu generaţia lui Mutu şi Chivu, prinzând Top 5 marcatori pentru România, cu 25 de goluri. Gazeta Sporturilor n-a ratat momentul şi s-a grăbit să posteze pe site o listă cu „cariere fabuloase oprite de accidentări” ale unor fotbalişti români. Din cei şase aflaţi pe lista respectivă, la Adrian Ilie m-am gândit şi eu că a plătit în mod similar tribut unui fizic fragil. Cobra a fost tot atacant, a pus oficial ghetele în cui la 32 de ani, dar de fapt, la fel ca Marica, nu mai juca aproape deloc de câteva sezoane. Apoi, Chivu a fost şi el numit Swarovski în Serie A (sau Cristal Chivu), dar la el au concurat destule împrejurări pentru a pune ghetele în cui, acea lovitură la cap care-l obliga să joace cu cască, firea de familist convins, plus situaţia de la Inter care începuse să se degradeze. În rest, lista celor de la gsp este cam forţată. Balaci n-a fost deloc fragil, el a făcut menisc la ambii genunchi, ceea ce însemna operaţie complicată în epocă, deci dacă juca acum ar fi fost ca nou după o lună sau două. Nu cunosc îndeaproape ce problemă a avut Balint la genunchi, dar şi la el a fost o complicaţie punctuală, nu rezultatul unei slăbiciuni generale. Cât despre Ilie Dumitrescu şi Mitea, adăugarea lor pe lista respectivă mi se pare o glumă! Ilie s-a retras într-adevăr mai devreme de 30 de ani, dar el n-a suferit mai deloc din cauza accidentărilor. Pur şi simplu a ars prea repede, nici măcar revenit la Steaua, unde fusese idol, nu mai prindea echipa, aşa că a avut puterea şi chiar decenţa de a se retrage. Iar Mitea o fi fost el fragil, ca fizic, dar cariera lui de la cap s-a împuţit!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stop joc.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Stop joc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei