Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2016 - Anul XXI, nr. 257 (6370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Flutur a anunţat că RNP a dat avizul necesar pentru începerea construcţiei magistralei de gaz Pojorâta – Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Regia Naţională a Pădurilor (RNP) a emis ieri avizul pentru scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe de 15 hectare de teren pe care se va construi magistrala de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a spus că întreaga documentaţie depusă de Transgaz a primit avizul RNP, urmând ca procedurile să fie finalizate prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru scoaterea terenului din fondul forestier. „Imediat după ce am preluat mandatul de preşedinte al Consiliului au fost începute demersurile pentru elaborarea şi depunerea documentaţiei la RNP. Acum această documentaţie a fost aprobată şi este un semn foarte bun pentru începerea investiţiei”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El a adăugat că lucrările pentru construcţia magistralei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei ar putea să înceapă în primăvara anului viitor. Gheorghe Flutur a mai precizat că Transgaz are fondurile necesare pentru începerea şi finalizarea lucrărilor. „Depunerea documentaţiei pentru obţinerea avizului de scoatere a terenului din fondul forestier a fost o lucrare laborioasă pentru că magistrala va trece atât pe proprietatea statului cât şi pe terenuri aflate în proprietate privată. Însă în cele din urmă am reuşit să avem avizul şi vom putea începe lucrările”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a anunţat în cursul verii că Transgaz a acceptat să plătească şase milioane de lei pentru despăgubirile către Romsilva, pentru terenul pe care va fi realizată investiţia. De asemenea, Gheorghe Flutur spunea că propune ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional.

Conducta de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a anunţat că RNP a dat avizul necesar pentru începerea construcţiei magistralei de gaz Pojorâta – Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur a anunţat că RNP a dat avizul necesar pentru începerea construcţiei magistralei de gaz Pojorâta – Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei