Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2016 - Anul XXI, nr. 252 (6365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Moldova Suliţa

Un copil dispărut de acasă a fost găsit de poliţişti după cinci ore de căutări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil în vârstă de 13 ani care a dispărut de acasă după ce s-a întors la prânz de la şcoală a fost găsit într-un târziu de poliţişti, după aproape cinci ore de căutări.

Incidentul a avut loc marţi după-amiază, în comuna Moldova Suliţa. Copilul de 13 ani s-a întors de la şcoală în jurul orei 14.30, a mai stat preţ de o jumătate de oră, după care a plecat îmbrăcat în hainele de şcoală şi având la el rucsacul cu cărţile şi caietele necesare studiului. Văzând că băiatul nu se mai întoarce acasă, rudele acestuia s-au dus la Secţia de Poliţie Rurală Pojorâta şi le-au povestit poliţiştilor cele întâmplate. O echipă complexă de poliţişti a început imediat investigaţiile şi căutările, având în vedere faptul că se apropia noaptea, iar temperaturile erau deja foarte scăzute. După extinderea căutărilor şi în satele vecine, la un moment dat oamenii legii au primit o informaţie conform căreia băiatul a fost văzut în zona Hergheliei de la Lucina, în jurul orei 20.00. După ce căutările s-au îndreptat spre acea zonă, după lăsarea întunericului, băiatul a fost identificat de poliţişti şi redat celor responsabili cu creşterea şi educarea lui.

În urma cercetărilor poliţiştii au constatat că băiatul de 13 ani se află în grija unchiului său, în urma unei hotărâri judecătoreşti, după ce mama sa a murit, iar tatăl locuieşte în comuna Breaza şi nu ţine legătura cu băiatul în nici un fel.

Fiind audiat de poliţişti, copilul de 13 ani le-a povestit acestora că plecase de acasă pentru că îşi pierduse telefonul mobil. Oamenii legii spun însă că minorul s-a expus prin plecarea sa unor riscuri majore, având în vedere zona împădurită, terenul accidentat, vremea ploioasă, temperatura redusă şi apropierea nopţii.

 

Săptămâna în curs este dedicată de poliţişti dispariţiilor de minori

Poliţiştii avertizează familiile şi tinerii să nu recurgă la astfel de gesturi necugetate, părăsirea domiciliului mai ales în condiţii meteo nefavorabile putând avea urmări din cele mai nefericite. Săptămâna 24 – 28 octombrie este dedicată dispariţiilor de minori şi plecărilor voluntare, fenomene asociate deseori cu activitatea tinerilor pe reţelele de socializare sau strâns legate de lumea virtuală şi tehnologie.

Poliţiştii au derulat peste 20 de activităţi în unităţile de învăţământ şi au prezentat riscurile şi vulnerabilităţile la care este expus un tânăr atunci când, din cauza teribilismului vârstei sau exagerând problemele personale, alege să fugă de acasă. În întreg judeţul, peste 250 de copii au vizionat filme educative, au primit materiale informative şi au discutat cu poliţiştii despre situaţii de risc. Poliţiştii au demonstrat  că se pot mobiliza eficient în cazul unor plecări voluntare ale copiilor de acasă, având în vedere că orice minut este extrem de important în activitatea de găsire a minorilor.

Acţiunile de prevenire şi de informare cu privire la riscurile şi vulnerabilităţile generate de plecările voluntare ale copiilor de la domiciliu vor continua şi în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil dispărut de acasă a fost găsit de poliţişti după cinci ore de căutări.
 Vizualizări articol: 3582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un copil dispărut de acasă a fost găsit de poliţişti după cinci ore de căutări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei