Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2016 - Anul XXI, nr. 252 (6365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Auditorium „Joseph Schmidt”

Conferinţa „Revoluţia Culturală - Reeducarea anticreștină a omului contemporan”, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Auditorium „Joseph Schmidt”- Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava va avea loc duminică, 30 octombrie, de la ora 17:00, conferinţa „Revoluţia Culturală - Reeducarea anticreștină a omului contemporan”. Invitatul special va fi scriitorul Mihai Gheorghiu, președinte al Coaliţiei pentru Familie și director general adjunct al Muzeului Țăranului Român. Autorul Mihai Gheorghiu, care are deopotrivă o cunoaștere livrescă și pragmatică a realităţii românești, a publicat, printre altele, „România dincolo de trecut. Eseu despre experienţa servituţii” și „Reversul istoriei. Eseu despre opera lui Mircea Eliade”. Tema conferinţei este una de mare actualitate și aproape deloc abordată în discursul public cultural românesc. În încercarea omului contemporan de a rămâne el însuși într-o lume intens desacralizată, Mihai Gheorghiu identifică mecanismele prin care societatea acţionează asupra individului în scopul reeducării sale anticreștine. „<Într-o lume din ce în ce mai saturată de ideologie, sub aparenţa dispariţiei oricărei ideologii, conștiinţa religioasă este asaltată ca retardare și ca pericol al violenţei și al ostilităţii împotriva paradisului tehnologic și umanist al civilizaţiei tehnologice>, omul contemporan ajungând în aceste condiţii <un subiect perfect manipulat>”. Subiectul tratat ajunge inevitabil la problema libertăţii pe care o mai poate experimenta omul modern care „alege cinismul eficienţei” și pentru care libertatea se reduce la libertatea de a produce. Iar noi, ceilalţi, din jurul acestui om modern? Răspunsul identificat de scriitor este trist, dar adevărat: „raportul social cu celălalt nu este decât adevărul corespondenţei dintre măștile noastre”, însă există și soluţia simplă, „a ști să te regăsești ca om în spatele tuturor măștilor înseamnă a regăsi libertatea, adică raportul esenţial cu tine însuţi”. Despre toate acestea, într-un cuvânt deschis le va vorbi sucevenilor scriitorul Mihai Gheorghiu, duminică seara, la ora 17:00, la Auditorium „Joseph Schmidt”. Conferinţa este organizată de APOR Suceava, împreună cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și ASCOR Suceava. Intrarea este liberă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţa „Revoluţia Culturală - Reeducarea anticreștină a omului contemporan”, la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Conferinţa „Revoluţia Culturală - Reeducarea anticreștină a omului contemporan”, la Universitatea „Ștefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei