Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2016 - Anul XXI, nr. 219 (6332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mutare

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, preluată de un medic care a provocat mult deranj la DSV Mehedinţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a făcut o mutare surprinzătoare, doctorul rădăuţean Leon Postolache fiind schimbat de la conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Suceava cu şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Mehedinţi, Sorin Jianu. Sorin Jianu a fost detaşat la Suceava, pe perioada cât se fac cercetări faţă de el, în urma reclamaţiilor depuse chiar de câţiva dintre subalternii săi de la Mehedinţi. Sorin Jianu este catalogat de cei care îl cunosc ca un personaj interesant şi controversat, genul de şef incomod. El a provocat un adevărat scandal la Mehedinţi după ce a pus camere video în instituţie pentru a-şi supraveghea subordonaţii şi nu le-a mai dat concedii în perioadele în care au fost probleme importante pe linie sanitar-veterinară. Sorin Jianu a declarat că o parte dintre subordonaţi nu ar sta la program şi de aceea a decis să îi monitorizeze video. Referitor la interzicerea concediilor, aceasta a fost dispusă pe perioada în care s-a manifestat boala limbii albastre. De cealaltă parte, 30 de angajaţi şi colaboratori ai DSVSA Mehedinţi au depus un memoriu la Agenţia Naţională Sanitar Veterinară prin care au cerut să se ia măsuri împotriva lui Jianu, acuzând că acesta ar conduce instituţia publică la fel ca pe propria moşie. Directorul a fost acuzat că a trimis angajaţii în controale în funcţie de propriile interese, iar cei care nu s-au supus ordinelor au fost jigniţi şi ameninţaţi.

Pe acest fond tensionat, Sorin Jianu a fost detaşat să conducă DSVSA Suceava. Prima zi de muncă a lui Jianu ar urma să fie astăzi.

 

Leon Postolache a fost director cu titlu interimar din mai 2014

Doctorul Leon Postolache a condus Direcţia Sanitar Veterinară Suceava din mai 2014, cu titlu interimar, pe perioade de câte şase luni care au fost prelungite în mai multe rânduri. În noile condiţii, Leon Postolache se întoarce, deocamdată, pe postul de medic veterinar zonal la Rădăuţi.

Contactat de Monitorul de Suceava, Leon Postolache a declarat că nu are de reproşat nimic nimănui şi a părut împăcat cu gândul că nu va mai fi director:

”Vreau să le transmit mulţumiri colegilor cu care am colaborat foarte bine în această perioadă în care am asigurat conducerea instituţiei. Împreună am reuşit să aducem stabilitate şi să creştem performanţa iar asta este cel mai important. Sper ca noul director să reuşească şi mai mult decât am reuşit eu", a declarat Leon Postolache.

 

Perioada nu foarte îndepărtată în care directorii se schimbau la câteva zile

Numirea lui Leon Postolache la conducerea DSVSA Suceava, pe 15 mai 2014,  a adus stabilitate, după o perioadă lungă în care la instituţia suceveană a fost un adevărat haos în ceea ce priveşte conducerea.

Ultimul director executiv al instituţiei, care a ocupat funcţia prin concurs, a fost Petrea Dulgheru, actualul preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava. Se întâmpla în 2012, iar din vara acelui an instituţia a intrat într-o perioadă de criză fără precedent.

Instituţia care are ca atribuţii principale verificarea respectării normelor sanitar-veterinare şi a siguranţei alimentelor a fost condusă pe parcursul anului 2013 de nu mai puţin de şapte oameni. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România, forul central în domeniu, a schimbat directorii de la Suceava într-un ritm ameţitor, o bătaie de joc în primul rând la adresa acestora, dar şi a celorlalţi angajaţi.

S-a ajuns în situaţia penibilă ca un director, Cristian Lupeş, să fie demis după numai trei zile de la numire, pentru ca ulterior, după două luni, să fie din nou numit şef. Tot în 2013, pentru aproximativ jumătate de an, DSVSA Suceava a fost condusă de doctorul Constantin Savu, venit de la Bucureşti, un specialist cu reputaţie în domeniu, dar care s-a remarcat la Suceava doar prin faptul că nu era aproape niciodată de găsit. Un alt director din această perioadă, Ioan Corduneanu, a adunat şi el mai multe mandate de director şi director adjunct, fiind schimbat în mai multe rânduri de pe un post pe altul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, preluată de un medic care a provocat mult deranj la DSV Mehedinţi.
 Vizualizări articol: 5306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, preluată de un medic care a provocat mult deranj la DSV Mehedinţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei