Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2016 - Anul XXI, nr. 219 (6332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


În România până şi Dalai Lama şi-ar pierde calmul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vreun ins monumental de calm – să zicem că însuşi Dalai Lama – ar lăsa Tibetul şi s-ar stabili cu domiciliul în România, s-ar îmbolnăvi şi el iute de nervi, ca noi toţi. Într-atât de revoltătoare şi de distrugătoare a calmului a ajuns fiecare zi petrecută aici.

Săptămâna trecută, un ţigănete interlop s-a reîntors în ţara noastră, după ce termenul de prescriere a pedepsei cu puşcăria i-a expirat. A apărut senin – atât de senin pe cât îi permite înfăţişarea - coborând din avion ca un înger al înalturilor şi făcându-şi selfiuri la botul său urât ţuguiat, aşa cum procedează fetele când se alintă. Televiziunile care au relatat ştirea au tras concluzia că ţiganul analfabet sfidează Poliţia.

Greşit: el nu sfidează nicio Poliţie. Dimpotrivă, Poliţia a lucrat pentru el, făcând tot posibilul să nu-l prindă. Pe românul cinstit îl sfidează acest ciorpandel, urât atât la exterior, cât şi la interior. Pe omul de rând îl sfidează, pe cel care şi-n bortă de râmă e găbjit de autorităţi, când trebuie să plătească vreo taxă, vreo amendă, vreo orice.

L-am mai văzut dându-se în spectacol şi pe acest specimen cu nume bovin: Boureanu. Violent şi antipatic - ca mai tot animalul carnivor din savana politicii româneşti – el se plânge că fie-sa poate fi educată doar prin ciomăgeală. De parcă noi am fi cei care s-au ocupat până acum de educaţia ei. Fie-să i-a moştenit şi genele de grobian, i-a moştenit şi apetitul hormonal, i-a moştenit şi agresivitatea. Din gameţii lui Boureanu, putea ieşi doar aşa cum e: o neobrăzată.

Trecând însă peste aceste fiţe specifice familiei de mârlan român, ne întrebăm câte drame adevărate şi neştiute de nimeni trăiesc copiii nefericiţi ai România. Iar nouă, presa asta dezgustătoare ne prezintă doar cazurile copchiilor la care, de prea mult bine, fundul le ia locul capului.

Iată doar două motive pentru care în România până şi Dalai Lama şi-ar pierde calmul, dacă ar trebui să stea aici o zi sau două.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În România până şi Dalai Lama şi-ar pierde calmul.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
În România până şi Dalai Lama şi-ar pierde calmul4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei