Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2016 - Anul XXI, nr. 219 (6332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vineri seară

Trei oameni au fost omorâţi de maşini, într-o jumătate de oră neagră pe şosele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei pietoni au fost accidentaţi mortal de maşini pe raza judeţului Suceava în interval de mai puţin de jumătate de oră, într-o adevărată seară neagră pe şosele. Accidentele au avut loc vineri seară, iar toate au în prim-plan pietoni care au plătit cu viaţa faptul că nu şi-au luat măsuri minime de siguranţă la traversare ori în timp ce se deplasau pe carosabil după lăsarea întunericului. În judeţul Suceava, traversările imprudente ale pietonilor reprezintă a doua cauză a accidentelor rutiere grave, soldate cu morţi sau persoane vătămate grav.

 

Pieton lovit violent de o maşină şi proiectat în alta pe contrasens

Un prim accident rutier a fost înregistrat în jurul orei 20.00, pe DJ 290A, în comuna Mălini. Conform anchetei poliţiştilor rutieri, Dumitru U., în vârstă de 19 ani, din Mălini, aflat la volanul unui VW Passat, care circula spre comuna Slatina, l-a surprins şi accidentat pe Ion C., în vârstă de 63 de ani, şi el din Mălini, care traversa strada prin loc nepermis şi fără a se asigura. Din impact, pietonul a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a mai fost acroşat de o a doua maşină. În urma teribilului accident, pietonul a decedat. Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemii 0.

La aproximativ cinci minute distanţă, o altă tragedie a avut loc în comuna Fântânele. Un autoturism marca Audi, condus de Răzvan Z., în vârstă de 23 de ani, localnic, a lovit violent un bărbat, Petru C., în vârstă de 69 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă. Personalul medical deplasat la faţa locului nu a putut decât să constate decesul bărbatului în vârstă de 69 de ani. Din cercetările efectuate de poliţişti rezultă că bătrânul se deplasa aproape de axului drumului.

 

Accidentat mortal în timp ce traversa drumul ducând un cal de căpăstru

Acest şir de accidente şi-a consumat un al treilea episod vineri, în jurul orei 20.25, pe DN 17, între Frasin şi Molid, în dreptul pensiunii Codrii Bucovinei. Gheorghe L., în vârstă de 71 de ani, s-a angajat în traversarea drumului naţional-european chiar din dreptul pensiunii, ducând de căpăstru un cal. Vârstnicul şi calul au fost loviţi în plin de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 59 de ani, Gheorghe S., din municipiul Iaşi. 

În urma coliziunii, bătrânul a murit, la fel şi calul. Şoferul a suferit şi el leziuni şi a acuzat probleme cardiace din cauza şocului, fiind transportat la spital.

Şi în acest caz, au stabilit poliţiştii, cauza principală a accidentului a fost traversarea prin loc nepermis a pietonului şi fără să se asigure suficient. Posibil şi din cauza calului, acesta nu ar fi fost atent la traversare.  

În toate cazurile, poliţiştii au deschis dosare penale pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Deşi în toate cele trei cazuri datele de anchetă indică faptul că pietonii ar avea culpa principală, cercetările ulterioare urmează să stabilească şi vitezele cu care rulau autoturismele. În cazul în care expertizele de specialitate vor indica viteze mai mari decât cele prevăzute legal pe respectivele porţiuni de drum, şoferii ar putea avea şi ei o parte din culpă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei oameni au fost omorâţi de maşini, într-o jumătate de oră neagră pe şosele.
 Vizualizări articol: 7106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei oameni au fost omorâţi de maşini, într-o jumătate de oră neagră pe şosele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei