Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 sep 2016 - Anul XXI, nr. 218 (6331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Dar din dar se face Rai”

Spectacol caritabil pentru o elevă din Moldoviţa imobilizată într-un scaun cu rotile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspiraţi de un proverb românesc, „Dar din dar se face Rai”, un grup de oameni inimoşi s-au hotărât să facă ceva pentru a o ajuta pe Ioana Sorina Amariţei, din Moldoviţa, elevă din clasa a XII-a, care, în urma unui accident rutier, a rămas imobilizată la pat şi nu se poate deplasa decât în scaun cu rotile. În acest sens, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc joi, 29 septembrie, de la ora 18:00, spectacolul folcloric caritabil „Dar din dar se face Rai”, eveniment special organizat pentru Ioana Sorina din Moldoviţa, fata cu coloana fracturată, care se află de mai mult timp internată la o clinică de recuperare din Târgu Mureş, împreună cu mama ei, Lory Amariţei.

De pe patul de spital, Ioana Sorina Amariţei ne-a transmis un mesaj emoţionant: „Uneori viaţa ne dă nişte lovituri puternice, pe care nu le înţelegem acum... poate niciodată, dar care ne fac mai puternici. Viaţa mea s-a schimbat radical în ziua de 12 iunie. Nu m-am gândit vreodată că eu aş putea păţi asta. Din momentul în care am realizat în ce stare eram, începusem, încet, să fiu tot mai deprimată, nu voiam să cred că e adevărat şi aşteptam încontinuu să mă trezesc din acel vis urât, dar nu m-am mai trezit, pentru că aia era realitatea crudă pe care o trăiam şi încă o trăiesc. Nu aş fi crezut vreodată că fiind în această situaţie voi putea fi puternică, da, am fost deprimată, dar şi puternică în acelaşi timp. Plângeam, dar plângeam cu speranţă, ştiam că trebuie să mă fac bine. Acum sunt mai puternică decât am fost şi voi fi mai puternică decât sunt! De ce? Pentru că am de ce să fiu aşa! Am un scop, şi acela e de a mă face bine, şi mai am oameni care mă sprijină, atât financiar cât şi moral, am o familie puternică şi unită şi am multă tărie de caracter. E greu să uiţi cum e să păşeşti, e greu să depinzi atât de mult de cei din jurul tău. E foarte greu. Dar, cum se spune, <tot răul spre bine>. Poate lovitura asta mi-a fost dată să învăţ. Am învăţat multe, am învăţat să iubesc mai mult, iubeam oricum tot, am învăţat să am răbdare, am învăţat să trăiesc fiecare clipă la maximum, pentru că nu ştii ce te aşteaptă după colţ, am învăţat multe şi încă mai am de învăţat. Omul, cât trăieşte, învaţă. Umanitatea de care au dat dovadă toţi ce-i care m-au sprijinit este minunată, sincer nu mă aşteptam! Mă bucură foarte mult faptul că noi, oamenii, suntem nişte fiinţe unite şi raţionale. Mă bucur şi vă mulţumesc tuturor celor care îmi acordaţi sprijin! Promit ca la rândul meu să ajut şi să fac pe altcineva fericit. Viaţa ar trebui trăită în aşa fel încât să te faci pe tine şi pe cei din jurul tău fericiţi.”

 

Mesajul unei mame îndurerate

Cu ochii în lacrimi, Lory Amariţei ne-a povestit că se luptă de 3 luni, împreună cu familia ei, să fie puternică pentru Ioana Sorina, „o fată minunată şi o luptătoare. Sunt săptămâni, zile, ore, minute, secunde de când sufletul nostru plânge... Mă uit mereu în ochii ei minunaţi şi citesc tristeţea... <De ce mi s-a întâmplat mie? Oare am să mă fac bine, mama?> Da. Ai să te faci bine, pentru că eşti o luptătoare şi sute de oameni sunt lângă tine şi te iubesc. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare vom reuşi să trecem cu bine. Recuperarea va dura ceva timp, dar Dumnezeu a iubit-o şi a lăsat-o în viaţă. Dumnezeu şi oamenii cu suflet o vor ajuta să meargă din nou. Vă mulţumim din tot sufletul. Sufletul şi inima bucovinenilor este mare. Tot respectul.”

 

Pe aceeaşi scenă, pentru tânăra din Moldoviţa

Evenimentul caritabil este organizat de Laura Olteanu Music, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Partener media: Monitorul de Suceava. Iniţiativa spectacolului caritabil îi aparţine îndrăgitei interprete de muzică populară din Gura Humorului Laura Olteanu care, împreună cu Taraful „Laura Olteanu” şi invitaţii ei: Gabriela Teişanu, Nicoleta Cojocaru, Liliana Ursachi, Andreea Grigorean, Gabriela Manoli, Alexandru Recolciuc, Ovidiu Şvarţ şi Marius Zgâianu, va oferi publicului clipe de neuitat. Spectatorii vor avea parte şi de surprize. Biletele costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi pot fi achiziţionate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, etaj I, telefon 0230 523 718. Relaţii suplimentare la telefon: 0740 356 136. Dacă sănătatea îi va permite, Ioana Sorina va fi prezentă joi, 29 septembrie, împreună cu familia ei, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la spectacolul caritabil la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi oameni. În timpul spectacolului se pot face şi donaţii. Este momentul ca sucevenii să-şi arate generozitatea şi să fie alături de această tânără. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol caritabil pentru o elevă din Moldoviţa imobilizată într-un scaun cu rotile.
 Vizualizări articol: 4245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectacol caritabil pentru o elevă din Moldoviţa imobilizată într-un scaun cu rotile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei