Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2016 - Anul XXI, nr. 214 (6327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Debut

La Fălticeni, anul şcolar a început în condiţii optime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 8.000 de elevi şi preşcolari au început luni, 12 septembrie, cursurile în grădiniţele, şcolile gimnaziale şi liceele din municipiul Fălticeni. După intonarea imnului naţional, “Deşteaptă-te, române!”, la fiecare unitate de învăţământ preoţii au oficiat slujbe religioase şi au citit rugăciuni speciale pentru elevi, după care i-au stropit cu apă sfinţită.

Reprezentanţii administraţiei locale s-au deplasat la şcoli, pentru a asista la începerea anului şcolar şi pentru a le transmite elevilor un salut şi urări de bine la debutul într-un nou sezon de învăţătură. În prima zi de şcoală au fost prezenţi în mijlocul elevilor poliţiştii şi jandarmii. Pentru Poliţia Română şi Jandarmerie siguranţa în unităţile de învăţământ este şi în cursul acestui an şcolar o prioritate, derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli fiind continuate.

Aşa cum era de aşteptat, cei mai emoţionaţi au fost elevii claselor pregătitoare şi elevii din clasa I, care, purtând fiecare câte un ghiozdan mai mare decât trupurile lor, s-au prezentat la şcoli pentru a deschide prima pagină a abecedarului. Ei au intrat în clase însoţiţi de doamnele învăţătoare, pe sub poduri de flori făcute de colegii mai mari. Şi pentru părinţi prima zi de şcoală a fost una deosebită, cu emoţiipentru un nou început, îngrijorare şi teamă faţă de provocările sistemului de învăţământ românesc, tristeţe pentru vacanţa mare care s-a dovedit a fi mică pentru că timpul de la sunetul clopoţelului care anunţa vacanţa a trecut prea repede. 

 

Unităţile de învăţământ din Fălticeni asigură cele mai bune condiţii de studiu

Primarul Cătălin Coman le-a transmis elevilor şi profesorilor fălticeneni: „Suntem la începutul unui an şcolar. Mă bucur că împreună cu conducerile şcolilor, cu cei care au pus umărul la bunul mers al activităţilor şcolare, am putut face lucruri deosebite. Vă urez mult succes în noul an şcolar, să obţineţi rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară, sănătate, să vă ascultaţi părinţii şi bunicii. Sunt convins că vreţi să învăţaţi foarte multe în acest an. Vă felicit pentru rezultatele din anii trecuţi atât pe voi, elevii, cât şi pe colegii mei, profesorii. Împreună cu Consiliul Local şi cu cei care au reprezentat unităţile şcolare ne-am străduit să vă oferim cele mai bune condiţii de studiu, cele mai bune clase, cu cea mai bună dotare pentru a vă desfăşura orele la toate disciplinele şi a asigura un învăţământ de calitate. Sunt convins că ne vom reîntâlni cu o parte dintre voi, sper să fiţi din ce în ce mai mulţi, în Piaţa <Nada Florilor>, de Zilele Oraşului, pentru a vă premia ca olimpici naţionali şi internaţionali. Mult succes tuturor”.

Conform primarului Gheorghe Cătălin Coman, şcolile, liceele şi grădiniţele din Fălticeni nu au avut probleme în obţinerea autorizaţiei de funcţionare, toate unităţile de învăţământ din Fălticeni reluându-şi activitatea în condiţii optime.

Primarul Coman a subliniat faptul că pe perioada vacanţei de vară s-au desfăşurat lucrări de investiţii la toate unităţile şcolare din municipiu, marea majoritate a acestora fiind finalizate.

Majoritatea unităţilor de învăţământ din urbea de pe Şomuz şi-au premiat din fondurile asociaţiilor de părinţi elevii cu rezultate foarte bune obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare sau care au obţinut în anul şcolar 2015-2016 media 10.

La Colegiul Naţional„Nicu Gane” s-au acordat premiile „Performanţă în vacanţă” cadrelor didactice prof. dr. Marcel Porof, prof. inspector Anişor Vasiliu, prof. dr. Marius Iacob şi elevilor Ana Cotun, din clasa a XI-a A, care a obţinut medalia de bronz la Balcaniada de Geografie şi premiul I la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice la Geografia Mediului, Cătălina Sofron, din clasa a XII-a F, şi Andreea Popescu, din clasa a XI-a E, pentru Premiul special obţinut la Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice la Istorie, şi elevilor care au scris articole în revista şcolii, intitulată “Revista noastră”, care pentru al doilea an consecutiv este laureată la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, anul şcolar a început în condiţii optime.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni, anul şcolar a început în condiţii optime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei