Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2016 - Anul XXI, nr. 214 (6327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie sportivă

Circa 600 de angajaţi din învăţământ sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) pregăteşte cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”,cel mai mare eveniment sportiv dedicat angajaţilor din învăţământul preuniversitar, care reuneşte personal didactic, auxiliar şi nedidactic din educaţie.

Spartachiada înseamnă trei zile de întreceri sportive. În prima zi este programată proba de pescuit, urmând ca în ziua a doua să aibă loc deschiderea festivă şi crosul profesorilor, proba cu prezenţa cea mai numeroasă.

În premieră în acest an, organizatorii au confirmarea colegilor din Vrancea, Bacău şi Neamţ că vor participa la probele competiţiei. În total, aproximativ 600 de oameni ai şcolii sunt aşteptaţi să participe la cele 14 ramuri sportive propuse de organizatori - cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp, volei fete/băieţi, pescuit sportiv, tenis cu piciorul, badminton, nataţie şi handbal.

„Ediţia din acest an a Spartachiadei este programată în perioada 16-18 septembrie, interval în care colegii noştri membri ASIS vor fi antrenaţi într-un set de întreceri sportive. Spartachiada este un eveniment emblemă al ASIS”, a arătat Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor Suceava.

De cealaltă parte, prof. Dumitru Irimia, coordonatorul Departamentului Cultură Sport şi Turism al ASIS, în grijă căruia este evenimentul, a amintit că ”Spartachiada urmăreşte promovarea mişcării mai ales în rândul copiilor, dat fiind faptul că de la un an la altul tot mai puţini elevi vin pe terenul de sport. Vrem să le deschidem apetitul spre acest gen de activităţi, să fim un exemplu pentru aceştia”. Irimia a mai menţionat că evenimentul este extrem de apreciat în rândul profesorilor, iar prin amploarea la care a ajuns competiţia, doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii investiţiilor în infrastructura sportivă a judeţului, făcând referire şi la proiectul municipalităţii de a construi o sală polivalentă.

„Numărul participanţilor este în creştere de la an la an, poate într-o zi evenimentul va avea amploare naţională”, a mai menţionat Irimia, care a mai precizat că aproximativ 30% dintre participanţi sunt profesori de alte discipline decât Educaţie fizică şi sport.

Acesta a făcut un apel către angajaţii din învăţământ să se înscrie în continuare la întrecerile sportive, condiţiile de participarea făcând referire la calitatea de membru al ASIS, prezentarea unei copii de buletin şi a unei adeverinţe medicale.  

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc sâmbătă, de la ora 9.30, în parcarea din faţa corpului A al Universităţii „Ştefan cel Mare”. După festivitate, participanţii vor lua parte la crosul propus de organizatori, pe următorul traseu: stadionul Areni – strada Alexandru cel Bun şi retur.

Costurile ediţiei din acest an sunt de 31.000 de lei.

Parteneri ai acţiunii „Spartachiada profesorilor” sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava şi Consiliul Local, Primăria şi Consiliul Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Primăria Bosanci, Direcţia pentru Sport Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Tipografia Celestin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 600 de angajaţi din învăţământ sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 600 de angajaţi din învăţământ sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei