Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2016 - Anul XXI, nr. 197 (6310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Show aviatic

Acrobaţii cu avioane şi elicoptere şi spectacol pirotehnic la Suceava Air Show 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de anul acesta a mitingului aviatic Suceava Air Show va avea loc duminica aceasta, 28 august, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Anul acesta organizatorii au pregătit pentru spectatori acrobaţii cu avioane şi elicoptere ale unora dintre cei mai experimentaţi piloţi din România şi străinătate, dar şi un spectacol aviatic combinat cu unul pirotehnic. Deschiderea oficială a mitingului aviatic va avea loc la ora 15:00, iar după discursurile de început, primii care vor apărea în faţa publicului vor fi piloţii de la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative, cu o evoluţie de aeromodele de acrobaţie aeriană. Apoi va urma evoluţia aeronavelor uşoare şi ultrauşoare ale piloţilor de la Bucovina Fly Club. Unul dintre piloţii suceveni, Alexandru Scheul, va evolua pe un avion Dynamic WT9, care poate să atingă o viteză maximă de 300 km/h şi o viteză de croazieră de 250 km/h. Alexandru Scheul are peste 700 de ore de zbor şi 3.500 de aterizări și decolări.
În program vor urma piloţii de la Aeroclubul României, cu o acrobaţie aeriană EXTRA 300 (ora 16:05), şi Bucovina Fly Club, cu aeronave uşoare şi ultrauşoare (16:15).

Fără doar şi poate unele dintre cele mai spectaculoase reprezentaţii vor fi cele ale elicopterelor Bell 206 şi KA26, acestea fiind programate să înceapă la ora 16:35. Elicopterul Bell 206 B3 va fi pilotat de Sandi Oprișor, care oferă mereu publicului elemente de acrobație aeriană cu cel mai popular elicopter cu motor cu reacție din toate timpurile. Sandi Oprişor are o activitate de peste 2.650 ore de zbor, iar timp de 27 de ani a fost pilot militar, din 2013 fiind pilot civil. Pilotul este decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică în rang de Cavaler, Emblema de onoare a Forţelor Aeriene, Medalia pentru Intervenţii Umanitare şi Meritul Militar clasele I, II şi III. Elicopterul Kamov KA26 este un elicopter utilitar uşor de producție sovietică. La manşa elicopterului KA26 se va afla veteranul Valer Novac, cunoscut drept „tăticul elicopterelor” din România. Valer Novac este inspector în cadrul Autorității Aeronautice Civile Române, are peste 9.780 de ore de zbor, iar acrobaţiile realizate de acesta la mitingurile aviatice au fascinat întotdeauna publicul.

 

Sucevenii îl vor putea vedea pe multiplul campion mondial la acrobaţii aeriene Jurgis Kayris

Evoluţia elicopterelor este urmată de cea a Iacărilor Acrobaţi, de la ora 16:55. Iacării Acrobaţi este singura formație privată și cea mai cunoscută echipă de acrobație aeriană din România. Zboară anual în peste 30 de demonstraţii din România şi Europa, pe avioanele YAK-52TW, fabricate în România. Formaţia Iacării Acrobaţi este formată din piloţii Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman

În program mai urmează Bucovina Fly Club, cu zbor în formaţie cu aeronave uşoare şi ultrauşoare (17:10), lansarea paraşutiştilor de la Aeroclubul României (17:30) şi o altă evoluţie a elicopterelor Bell 206 şi KA26 (17:45). Spectatorii îl vor putea vedea apoi, de la ora 18:00, pe unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi din lume, Jurgis Kayris, multiplu campion mondial de acrobaţie aeriană. Va urma apoi Bucovina Fly Club (18:10), după care mitingul aviatic se va întrerupe timp de o oră, între 18:30 şi 19:30, pentru zborul programat al companiei Wizz Air. Mitingul aviatic va reîncepe de la 19:30 cu o evoluţie a piloţilor de la Bucovina Fly Club şi cea a elicopterului KA26 (19:50). De la 20:05 vor începe două evoluţii ale Aeroclubului României, cu acrobaţii aeriene şi o lansare de paraşutişti. Ultima reprezentaţie din cadrul mitingului aviatic va fi cea a Iacărilor Acrobaţi şi a lui Jurgis Kayris, care vor oferi publicului un spectacol impresionant, cu acrobaţii aeriene şi efecte pirotehnice, şi care va începe la ora 20:40.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acrobaţii cu avioane şi elicoptere şi spectacol pirotehnic la Suceava Air Show 2016.
 Vizualizări articol: 3269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Acrobaţii cu avioane şi elicoptere şi spectacol pirotehnic la Suceava Air Show 20165.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei