Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2016 - Anul XXI, nr. 197 (6310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Din 2015

Aproximativ o sută de pacienţi cu diverse dependenţe, recuperaţi complet la clinica ALIAT Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienţii dependenţi de alcool, substanţe interzise, analgezice etc. pot fi recuperaţi integral, dacă urmează terapie specializată. În Suceava există, de anul trecut, una dintre cele mai noi clinici de tratare a dependenţelor din ţară, ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor), cu rezultate notabile. Bilanţul la un an de activitate arată că prin terapie integrată şi aplicarea conceptului de rezidenţă, prin care pacienţii urmează o terapie specializată în regim rezidenţial de scurtă durată, crește rata de succes în recuperare. Din datele furnizate de consultantul media al ALIAT, Andreea Vlad, reiese că în doar un an de la înfiinţare, ALIAT Suceava a înregistrat 350 de clienţi şi prestează peste 150 de servicii lunar. ”Clinica este şi un exemplu de bune practici în domeniu, cu potenţial de dezvoltare, care a găsit mijloace de sustenabilitate prin aplicarea cu succes a acestui model de business”, arată Vlad.

Clinica ALIAT, cu servicii specializate în tratamentul dependenţelor ambulatorii, se află în municipiul Suceava şi este conectată cu Clinica Rezidenţială Dorna Arini. Serviciile oferite sunt de tratament şi terapie susţinută post-cură, fiind servicii specializate psihiatrice, psihoterapeutice - individuale şi de grup, precum şi de intervenţie familială - grupuri de suport pentru menţinerea abstinenţei şi prevenirea recăderilor. Pacienţii vin în special din toată zona Moldovei - Iaşi, Vaslui, Piatra Neamţ, Bacău şi Suceava, dar şi Bucureşti şi din străinătate (Olanda).

Conform Andreei Vlad, din 2015 până astăzi, au fost recuperaţi complet aproximativ o sută de pacienţi care au optat pentru tratamentul rezidenţial (rezidenţă de maximum 6 persoane) de la Dorna Arini. Aceștia continuă terapia şi au devenit abstinenţi. Specificul tratamentului rezidenţial este îmbinarea tratamentului ambulatoriu cu cel rezidenţial intens şi o post-cură complexă de 8 luni - 1 an. În tratamentul rezidenţial terapia este combinată - trasee sportive, mindfulness etc.

”Un program de tratament în regim rezidenţial permite pacientului să se rupă pentru o perioadă scurtă de mediul propice adicţiilor și să înveţe abilităţi care să îl ajute în menţinerea pe termen lung a schimbării și în prevenirea recăderilor”, precizează Andreea Vlad.

 

„Rezidenţa nu este un tratament de detoxifiere sau dezalcoolizare, nu este un tratament medical”

Cei care suferă de o dependenţă sau au în familie un dependent este bine să știe că în rezidenţa din cadrul Clinicii ALIAT Dorna Arini terapiile au o durată medie de 1-2 săptămâni, care se pot relua timp de 5 luni, că includ programe de terapie sportivă cu trasee montane de parcurs în 1-2 zile alături de terapeutul sportiv, terapie de grup, intervenţii individuale, exerciţii de dezvoltare personală şi de mindfulness, jocuri sportive de indoor, artterapie, terapie ocupaţională etc.

De asemenea, clinica organizează workshopuri de consiliere pentru membrii familiei dependenţilor.

Coordonatorul regional ALIAT  și manager al clinicii din Suceava, Alina Ciupercovici, precizează că „rezidenţa nu este un tratament de detoxifiere sau dezalcoolizare, nu este un tratament medical sau un tratament minune”. ”Tratamentul adicţiilor în regim rezidenţial reprezintă un element de relativă noutate în România. A fost o provocare pentru mine şi echipa mea dezvoltarea acestei forme de tratament – rezidenţă. Ceva nou, inovativ, reconfortant, după anii în care, în consiliere şi terapie, am întâlnit aproape exclusiv persoane aflate în faza de negare a dependenţei lor. Am observat că rezidenţa, conceptual, funcţionează eficient dacă persoana vrea să facă o schimbare în viaţa sa. Programul terapeutic propus de noi funcţionează”, declară Alina Ciupercovici.

După încheierea rezidenţei, pacientul continuă programul de tratament în localitatea de reşedinţă, în cadrul programelor terapeutice de tip ambulator oferite în clinicile ALIAT sau în alte clinici şi servicii de sănătate mintală. În funcţie de evoluţia persoanei în timpul rezidenţei, specialiștii clinicii pot recomanda participarea la o a doua rezidenţă după o anumită perioadă de timp.

Clinica din Suceava face parte din reţeaua de clinici ALIAT, asociaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali. Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. În 2014 a devenit clinică de sine stătătoare, dezvoltându-se într-o reţea naţională prin înfiinţarea a încă 6 clinici în ţară, în Constanţa, Brașov, Suceava, București. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ o sută de pacienţi cu diverse dependenţe, recuperaţi complet la clinica ALIAT Suceava.
 Vizualizări articol: 2772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproximativ o sută de pacienţi cu diverse dependenţe, recuperaţi complet la clinica ALIAT Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei