Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2016 - Anul XXI, nr. 197 (6310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Gest umanitar

Fetiţa din Baineţ pasionată de muzica populară a primit în dar o vioară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa din Baineţ, comuna Muşeniţa, Valentina Cernovschi, care a adunat zeci de diplome la concursurile de muzică populară la care a participat în ultimii ani deşi are doar 10 ani şi o situaţie financiară modestă, a primit recent în dar o vioară nouă. Gestul umanitar a fost făcut de un cititor fidel al cotidianului Monitorul de Suceava,Vasile Cristian Bolohan, care a plecat de mai mulţi ani peste hotare să-şi facă un rost în viaţă. După ce a citit povestea Valentinei Cernovschi în paginile Monitorului de Suceava, din care rezulta faptul că familia ei are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a reuşi să-şi întreţină cei doi copii la şcoală, pentru a o ajuta pe Valentina să-şi împlinească visul, acela de a deveni o mare interpretă de muzică populară, o mare violonistă, Vasile Bolohan m-a contactat şi mi-a spus că el îi va cumpăra o vioară performantă şi i-o va trimite Valentinei. Suceveanul, astăzi un om realizat, care munceşte pentru familia lui, încercând să le ofere soţiei şi copilului său tot ce-i mai bun, dar care nu uită să împartă şi cu cei necăjiţi, care nu a uitat de unde a plecat, nu a uitat că au fost vremuri când i-a fost greu, s-a ţinut de cuvânt şi de această dată şi i-a trimis Valentinei vioara mult dorită. Vasile Bolohan s-a implicat în mai multe cazuri sociale prezentate de cotidianul Monitorul de Suceava, devenind, într-un fel, salvatorul a cinci copii necăjiţi din Adâncata, dar şi binefăcătorul altor copii şi familii nevoiaşe din judeţ. Atunci când Valentina şi mama acesteia, Maria Cernovschi, i-au mulţumit „domnului din Anglia” care le-a trimis vioara, acesta le-a spus simplu: „Mulţumirea mea sufletească e mai mare decât vioara! Să cânţi cu bine!”

 

Adevărata omenie

Venit în concediu în ţară, Vasile Bolohan a luat legătura cu familia Valentinei şi i-a promis că o va ajuta în continuare pe Valentina să-şi atingă visul, să continue școala, să studieze vioara. „Ne-a spus că, împreună cu prieteni de-ai lui, care s-au implicat şi cu alte prilejuri în cazuri sociale, ne va ajuta să ne fie mai uşor cu cheltuielile gazdei pentru Valentina. Domnul Vasile l-a încurajat şi pe fratele Valentinei, care are 12 ani şi este elev la școala din Baineţ, să înceapă să cânte la un instrument muzical, mai ales că are ureche muzicală, dar până acum i-au lipsit curajul şi încrederea. Copilul meu trebuie doar să-şi aleagă instrumentul la care vrea să înveţe să cânte şi domnul Vasile îi va cumpăra instrumentul muzical dorit. Ce om! I-am povestit şi de un vecin de-al nostru care are nevoie de un scaun cu rotile, fiind în vârstă şi bolnav, şi ne-a promis că după ce se va întoarce în Anglia va cumpăra un scaun cu rotile şi ni-l va trimite pentru bătrân. Nu avem cuvinte să-i mulţumim. De aceea, l-am invitat să petreacă o zi cu noi, la Baineţ, unde Valentina îi va cânta şi îl va încânta cu talentul ei”, ne-a spus Maria Cernovschi.

 

Ajutor pentru a împlini visuri

Valentina Cernovschi este elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, unde studiază vioara. Familia Cernovschi mai are un fiu, în vârstă de 12 ani, şi se descurcă destul de greu să-şi ţină fetiţa la studii în municipiul Suceava. Din păcate, părinţii sunt pe punctul de a pleca la muncă în străinătate, în Germania, pentru a-şi ajuta copiii să studieze, ceea ce ar însemna o mare pierdere pentru cei doi fraţi. Talentată, ambiţioasă, carismatică, Valentina Cernovschi a fost remarcată de educatoarea ei la vârsta de 5 ani. Ea le-a recomandat părinţilor să o ducă pe Valentina la un profesor de muzică, un specialist în muzică populară, pentru o evaluare. Așa a ajuns fetiţa, un ghemotoc de fată frumoasă, veselă, la Rădăuți, la Clubul Copiilor, unde profesorii au confirmat faptul că Valentina este un copil minunat și pasionat de tot ceea ce exprimă artă. De atunci a rămas eleva lor, la Clubul Copiilor. Acesta a fost debutul. Așa a început Valentina să cânte muzică populară și o face şi acum cu multă pasiune. În ultimii ani, a participat la diferite concursuri și, pe la vârsta de 6 ani, şi-a dorit să înveţe să cânte la vioară. Această familie are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a reuşi să-şi întreţină copiii la şcoală, pentru a o ajuta pe Valentina să-şi împlinească visul, acela de a deveni o mare interpretă de muzică populară, o mare violonistă. Dacă nu reuşesc să se redreseze financiar, să îşi achite împrumuturile, părinţii Valentinei vor fi nevoiţi să plece la muncă în străinătate, ceea ce ar însemna o mare pierdere pentru cei doi frăţiori. Puteţi să o ajutaţi pe Valentina donând bani în conturile Fundației Mereu Aproape, cu menţiunea “Maria Cernovschi” CIF 18212553: în lei: RO63BRDE450SV57339384500, deschis la BRD GSG SMCC, Cod SWIFT: BRDEROBU; în Euro: RO31BRDE450SV23761534500.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa din Baineţ pasionată de muzica populară a primit în dar o vioară.
 Vizualizări articol: 2631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetiţa din Baineţ pasionată de muzica populară a primit în dar o vioară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei