Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2016 - Anul XXI, nr. 197 (6310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cu ochii pe fete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întrucât ne aflăm în săptămâna premergătoare ultimului turneu de Grand Slam al anului, cred că merită să aruncăm o privire la ce s-a mai întâmplat în ultima vreme în tenis. Suspansul este întreţinut de fete, unde se pune în balanţă însăşi poziţia de lider deţinută de Serena Williams. Angelique Kerber se află într-o situaţie paradoxală: deşi este fără putinţă de tăgadă la cel mai bun sezon al carierei, nu reuşeşte să culeagă pe deplin laurii. După ce, la începutul anului, a intrat în mult râvnita categorie a câştigătoarelor de Slam, s-a oprit apoi în buza marii performanţe în nu mai puţin de trei rânduri. Cea mai scuzabilă este finala pierdută la Wimbledon, căci setea de revanşă a Serenei era greu de stăvilit. Astfel, nemţoaica n-a putut împiedica egalarea de către Serena a numărului de Slam-uri câştigate de Steffi Graf, nimeni alta decât idolul lui Angie din copilărie. Au urmat alte două finale cu mize enorme pe masă, aurul olimpic şi fotoliul de lider WTA. De fiecare dată, Kerber a fost mare favorită, dar cumva n-a putut să se ridice la înălţimea momentului. Pe fondul unui joc în parametri rezonabili spre buni, ea s-a văzut surclasată de un tenis amuţitor prestat de Monica Puig, respectiv de unul îngrijorător de upgradat al Karolinei Pliskova. Ca un făcut, ratarea acestei ultime finale de la Cincinnati a coincis cu un alt record al lui Steffi Graf egalat de Serena: numărul de săptămâni consecutive pe primul loc WTA! Serena va atinge recordul lui Steffi la finele US Open, când, funcţie de rezultate, îl poate depăşi sau nu. Interesant, Kerber ar fi putut forţa trecerea pe primul loc până la Open-ul american dacă solicita un wildcard la New Haven, turneu aflat acum în plină desfăşurare. N-a făcut-o, astfel că totul se va juca pe cimentul de la New-York. Kerber este bine plasată, fiindu-i suficient să ajungă în săptămâna a doua pentru a începe să acumuleze puncte, numai că, pe de altă parte, şi Serena ar trebui să piardă puncte, iar ea are de apărat doar prezenţa în semifinală. Mai pe scurt: se schimbă liderul dacă Angie trece măcar de optimi, iar Serena nu ajunge în finală (sau ajunge, dar acolo este învinsă chiar de Kerber!). Deci da, se poate întâmpla ca Serena să ajungă mai departe în turneu decât rivala ei şi totuşi să fie depăşită în clasament! Exact asta i s-a întâmplat Simonei după Cincinnati, unde a învins-o pe Radwanska şi totuşi au făcut schimb de locuri, poloneza urcând pe 4. Mai multe, inclusiv despre Simona, după tragerea la sorţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ochii pe fete.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cu ochii pe fete5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei