Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2016 - Anul XXI, nr. 187 (6300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă…

Perioada 11-17 august

 

Târgul internaţional de pietre preţioase şi semipreţioase Expomineralia

De joi până luni, în perioada 11-15 august, parterul Iulius Mall va deveni locul preferat de toate doamnele şi domnişoarele care iubesc bijuteriile. Această ediţie a târgului internaţional de pietre preţioase şi semipreţioase Expomineralia este dedicată podoabelor de inspiraţie marină. În secţiunea dedicată „comorilor adâncurilor”, vizitatorii pot admira şi cumpăra recife coraligene, melci, scoici, crustacee şi multe altele. Pe lângă acestea, doamnele şi domnişoarele pot alege din peste 150.000 de articole, realizate din roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, care provin din peste 50 de ţări ale lumii. Peste 180 de tipuri de pietre au fost utilizate pentru crearea lor.

 

Bag Expo la Iulius Mall

Tot până la data de 15 august, la parterul Iulius Mall va avea loc Bag Expo. Pasionatele de modă care îşi doresc genţi casual, clasice, elegante sau sport vor găsi modelele „must have” ale sezonului cald. Totodată, clientele au ocazia să admire o geantă gigant, îmbrăcată în foiţe de aur şi decorată cu nenumărate cristale Swarovski. Exemplarul spectaculos a fost lucrat manual, realizarea genţii necesitând munca a şase persoane, timp de jumătate de an.

 

Joi, 11 august

Parada cu Făclii

De la ora 20.00 este programată parada cu făclii din cadrul Festivalului Medieval. Traseul este Obcini - George Enescu – Primărie – Ana Ipătescu – Cetate.

 

Vineri, 12 august

Din programul Festivalului de Artă Medievală

Vineri, programul festivalului se derulează în Cetatea de Scaun - Pulberărie, Zidul de vest, Zidul Alexandru cel Bun, Şanţul de apărare, de dimineaţă, de la ora 10.00, până aproape de miezul nopţii, cu pauză de spectacole de la 13.10 la 15.00. După-amiază, manifestările sunt completate şi în Muzeul Satului Bucovinean, de la ora 17.00 până la 19.45, cu un concert al Asociaţiei culturale Friedrich Schwartz, care va cuprinde cântece din culegerile lui Anton Pann şi Alexandru Voevidca şi muzică medievală şi tradiţională, interpretată de Cimpoierii din Transilvania. Deschiderea oficială a Festivalului Medieval este programată de la 17.30 la 17.45, când actorul Marius Rogojinschi va veni în faţa publicului cu monologul lui Ştefan cel Mare din piesa ”Apus de Soare”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea.

 

Sâmbătă, 13 august

Din programul Festivalului de Artă Medievală

Sâmbătă, programul începe de la ora 10.00, la Zidul de Vest al Cetăţii de Scaun, cu un turnir al Străjerilor Cetăţii Bistriţa şi continuă cu demonstraţii de luptă, realizate de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. Până la pauza de prânz vizitatorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu şcoala de instrucţie a cavalerilor, să participe la concursuri de tras cu arcul şi aruncarea suliţei, să urmărească spectacole cu şoimi dresaţi şi lupte cavalereşti. După ora 15.00, în diferitele locaţii din cetate vor fi prezenţi Străjerii Cetăţii Bistriţa, Paladinii de Terra Medies – Ordinul Cavalerilor Lup şi Garda de Mureş, Grupul Terra Ultrasilvana, Cetatea Bârsei, Cavalerii de Mediaş, Ordinul Solomonarilor, Straja Cetăţii Sucevei, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara. De la 20.50 Oval Production Group prezintă un spectacol cu cai, Giganţii, iar apoi Ordinul Solomonarilor, Straja Cetăţii Sucevei şi Hypnosis au spectacole cu foc şi lasere.

 

Duminică, 14 august

Din programul Festivalului de Artă Medievală

Duminică, ziua începe cu Cavalerii de Mediaş, la ora 10.00. Cavalerii şi străjerii  oferă spectacole şi interacţionează cu publicul, după un program asemănător cu zilele precedente. Închiderea oficială a Festivalului Medieval are loc la ora 19.20, cu monologul lui Ştefan cel Mare, din piesa ”Apus de Soare”, în interpretarea actorului Marius Rogojinschi. De la ora 20.50, Oval Production Group prezintă ultimul spectacol cu cai din cadrul acestei ediţii a festivalului, spectacolele cu foc şi lasere fiind rezervate pentru finalul evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă….
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă…5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei