Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2016 - Anul XXI, nr. 187 (6300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Protecţia mediului

Elevi suceveni, pe podiumul unei competiţii naţionale despre ariile naturale protejate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii şcolii din Panaci s-au clasat pe poziţia a II-a în cadrulConcursului Naţional „Romania Junior Ranger” 2016, competiţie a cărei finală s-a desfăşurat în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Cei nouă elevi finalişti din cadrul şcolii au trecut cu brio de ultima fază a concursului, care s-a desfăşurat în perioada 1-4 august şi care a constat în parcurgerea unuitraseu interactiv în care au fost verificate cunoştinţele copiilor despre natura din România şi despre ariile naturale protejate. Traseul a conţinut ghicitori, probe de orientare în natură pe baza indiciilor, precum şi multe alte elemente surpriză.

De asemenea, elevii au avut de parcurs probe specifice meseriei de ranger (persoane responsabile de ariile protejate), trebuind să ştie legislaţia referitoare la ariile protejate, normele de comportament şi ce pot face pentru a le proteja şi, nu în ultimul rând, să se descurce îndiferite situaţii pe care le-au întâlnit pe traseul interactiv.

Elevii au avut de identificat în pădure plante şi insecte, au învăţat cum se formează formele de relief cu ajutorul unei lăzi cu nisip şi kinect, au vizitat Muzeul Pietrei Craiului, unde au învăţat să recunoască diferite trasee din parcul naţional cu ajutorul hărţii tridimensionale aflate în muzeu. Concurenţii au mai avut de parcurs un traseu interactiv prin pădure, ghidaţi de ghicitori despre natură şi animale. Alături de ei au fost rangerii Parcului Naţional Piatra Craiului care i-au îndrumat şi le-au explicat ce înseamnă cu adevărat această meserie.

Echipa suceveană a fost formată din: Mihaela Dascălu (clasa a II-a), Andrei Buzilă (clasa a II-a), Andreea Buzilă (clasa a V-a), Ana-Maria Tudor (clasa a V-a), Alexandra Irinaru - Morozan (clasa a VI-a), Alexandra Hlihor - Lostun (clasa a VI-a), Cassian Verdeşescu Buzilă (clasa a VI-a), Daniel Bulugheană (clasa a VIII-a) şi Iulian Irinaru (clasa a VIII-a).

„Precizăm că elevii noştri au reprezentat Parcul Naţional Călimani, trebuind să demonstreze cunoştinţe despre acesta, dobândite de-a lungul timpului prin parteneriatul activ cu membrii parcului. Elevii au fost însoţiţi de profesorii Mirela şi Alexandru Verdeşescu, de la Şcoala Gimnazială Panaci”, au transmis reprezentanţii şcolii. Concursul a fost organizat de Ecosophia, partener al şcolii sucevene, fiind finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul Programului Spaţii Verzi.

Proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia Administraţiilor de Arii Naturale Protejate şi Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, pe podiumul unei competiţii naţionale despre ariile naturale protejate.
 Vizualizări articol: 1561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi suceveni, pe podiumul unei competiţii naţionale despre ariile naturale protejate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei