Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2016 - Anul XXI, nr. 187 (6300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Patru milioane de euro pentru pârtia de schi de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţia în pârtia de schi de pe masivul Rarău ar urma să primească o finanţare de patru milioane de euro, pentru finalizarea lucrărilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că finanţarea va fi asigurată prin Autoritatea Naţională pentru Turism. Gheorghe Flutur a explicat că urmează ca printr-o Hotărâre de Guvern să se decidă ca Autoritatea Naţională pentru Turism să devină ordonator principal de credite. După ce ANT va fi ordonator principal de credite, vor putea fi alocate şi fondurile pentru investiţia de pe Rarău, acestea fiind deja disponibile la această instituţie.

Lucrările la primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău au fost începute prin programul „Schi în România”, în anul 2009, însă au fost oprite în anul 2012 din cauza lipsei finanţării guvernamentale. Primul tronson este finalizat în proporţie de 80%, până în momentul de faţă în pârtia de pe Rarău investindu-se o sumă de 10 milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare patru milioane de euro. După sistarea lucrărilor, pe traseul primului tronson al pârtiei au început să apară diverse probleme, cea mai mare dintre acestea fiind apariţia unei alunecări de teren pe o lungime de 140 de metri.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care este deja finalizată, având o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru milioane de euro pentru pârtia de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 5622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Patru milioane de euro pentru pârtia de schi de pe Rarău3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mult domle ... trimis de
(11 aug 2016, 14:33:48
Pune mocanita?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei