Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2016 - Anul XXI, nr. 187 (6300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nici o schimbare

Constantin Nistor, alias „Copilu”, rămâne mai departe în arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Nistor, alias „Copilu”, din Vicovu de Sus, rămâne în continuare după gratii. Aşa au decis ieri magistraţii de la Tribunalul Suceava, care au respins contestaţia depusă de „Copilu”, care a atacat încheierea de şedinţă de la Judecătoria Rădăuţi prin care s-a dispus prelungirea arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

„Copilu” este cercetat pentru „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului”,  „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „contrabandă” după un eveniment care s-a soldat cu decesul unei persoane.

Accidentul mortal s-a produs în timp ce „Copilu” transporta aproape 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, aduse din Ucraina şi pe care urma să le vândă pe piaţa neagră.

În miez de noapte poliţia a fost apelată prin serviciul de urgenţă 112, iar persoana care a sunat a precizat că la Straja a avut loc un accident violent în urma căruia o persoană a murit, iar şoferul celuilalt autovehicul a dispărut de la locul faptei.

„S-a dispus instituirea de filtre pe raza localităţilor limitrofe aflate în competenţa oraşului Vicovu de Sus şi a Poliţiei municipiului Rădăuţi şi efectuarea de investigaţii în vederea identificării conducătorului auto care a părăsit locul accidentului. După aproximativ o oră, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 46 de ani, din oraşul Vicovu de Sus”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Pentru că şi-au dat seama cu cine au de-a face, oamenii legii au apelat şi la ajutorul trupelor speciale, iar „Copilu” a fost capturat şi apoi reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior pe numele său a fost emis şi mandat de arestare.

 

Expertiză tehnică pentru a se stabili cum s-a produs accidentul mortal

Din primele date de anchetă rezultă că Nistor se deplasa spre Vicovu de Sus la volanul unui Audi A8, iar la un moment dat, din motive încă necunoscute, s-a ciocnit cu o Dacia SuperNova condusă de Traian Olecsiuc, de 45 de ani, din Ulma. În urma impactului extrem de violent, bărbatul din Ulma a decedat, iar „Copilu” a suferit şi el o serie de leziuni, dar nu foarte grave.

Interesant este că maşina cu care circula Constantin Nistor era plină de ţigări. În interiorul autoturismului marca Audi, cât şi în apropierea acestuia s-au găsit 4.865 de pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară în valoare de aproximativ 48.450 de lei.

Pentru că nu se ştie cum s-a petrecut accidentul, poliţiştii au dispus efectuarea unei expertize tehnice. De asemenea, maşina condusă de „Copilu” a fost indisponibilizată în vederea dispunerii unei constatări tehnice şi a fost instituit sechestru asigurător față de acesta.

 

„Copilu”, trimis în judecată în decembrie 2015 într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de lei

Constantin Nistor este deja trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava alături de alte nume sonore, atât de pe plan judeţean, cât şi de la nivel naţional. Actul de sesizare a instanţei, respectiv Tribunalul Suceava, s-a produs în decembrie 2015 pentru fapte comise în 2010.

Este vorba de un dosar „mamut”, de peste 1.600 de file, în care procurorii au adunat un probatoriu care cuprinde peste 60 de acte materiale – fapte. Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, s-a constituit parte civilă împotriva inculpaţilor, cu un prejudiciu de peste 6 milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi).  

Conform anchetei procurorilor, liderul grupării era Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, cunoscut în perioada activităţii infracţionale (2010) pentru că organiza la nivel naţional concursul „Miss Piranda”, fiind un personaj extrem de influent în această lume în care se învârt mulţi bani. Tot în acest dosar va fi judecată şi Roxana Dana Rotar, cântăreaţă de manele, cunoscută drept „Prinţesa Ardealului”.

Pe lista inculpaţilor se mai regăsesc George Tărâţă, din Vicovu de Jos, zis „Cuşu”, dar şi Mihai Vicovanu, din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Nistor, alias „Copilu”, rămâne mai departe în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 3998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constantin Nistor, alias „Copilu”, rămâne mai departe în arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei