Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2016 - Anul XXI, nr. 187 (6300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă

Sute de absolvenţi de liceu nu sunt interesaţi de examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va debuta în mai puţin de o săptămână, pe 16 august, numărul candidaţilor care s-au înscris la testarea din toamnă fiind mult sub aşteptări.

Doar 1.332 de absolvenţi de liceu vor susţine de săptămâna viitoare probele examenului maturităţii. 

La examenul din toamnă erau aşteptaţi cei care nu au reuşit să promoveze toate probele în vară (circa 1.400 de candidaţi), cei care au absentat la testarea din vară, deşi iniţial se înscriseseră (aproape 200), dar şi absolvenţii care au spus „pas” bacului din vară (peste 1.500 de absolvenţi), candidaţi proveniţi din promoţiile anterioare etc.

La un calcul simplu, numărul celor care au ocolit şi această sesiune a examenului depăşeşte 1.500, directorii de şcoli precizând că aceştia nu vizează obţinerea unei diplome, ci fie pleacă pentru a munci în străinătate, fie se înscriu la şcoli postliceale sau încearcă să intre în câmpul muncii.

Sesiunea august-septembrie 2016 a examenului de bac debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română pe data de

16 august, probă care se va desfăşura până pe 17 august. 185 de candidaţi sunt înscrişi la această probă.
În intervalul 17-19 august, elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă străină (202 candidaţi), iar în intervalul 18-19 august este programată evaluarea competenţelor digitale (185 de candidaţi).

Probele scrise debutează pe 22 august cu disciplina limba română (670 de înscrişi), urmată pe 24 august de matematică sau istorie (778 de înscrişi, dintre care 639 la matematică) şi pe 26 august de proba la alegere a profilului şi specializării (796 de candidaţi).

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se face pe 29 august (până la ora 16:00), urmând ca în zilele de 30 şi 31 august să fie soluţionate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 1 septembrie.

 

Cinci centre de examen

Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis că va organiza cinci centre de examinare: Colegiul Tehnic „Andronic Motrescu” Rădăuţi (pentru absolvenţii liceelor din zona Rădăuţi, Marginea, Bivolărie, Siret, Solca şi Vicovu de Sus), Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava (candidaţii din Suceava, Cajvana şi Pârteştii de Jos), Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava (Suceava, Liteni, Dumbrăveni), CT „Vasile Lovinescu” Fălticeni (Fălticeni, Dolhasca), Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (absolvenţii unităţilor arondate din Broşteni, Iacobeni, Moldoviţa, Vatra Dornei, Gura Humorului, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc).

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, lucrările scrise ale elevilor vor fi corectare în alt judeţ.

La sesiunea din vară a bacalaureatului, 72,55% dintre candidaţi au promovat examenul. După contestații, cele mai multe medii aparţin intervalului 8-8,99 (1.021 de note). 911 medii aparţin intervalului 7-7,99, 889 de medii sunt între 6 şi 6,99, iar 789 sunt între 9-9,99. Opt absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul maturităţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de absolvenţi de liceu nu sunt interesaţi de examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de absolvenţi de liceu nu sunt interesaţi de examenul de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei