Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2016 - Anul XXI, nr. 185 (6298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probleme tehnice

Sute de persoane au făcut cale întoarsă de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Suceava după o defecţiune a softului la nivel naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva sute de persoane care au fost ieri la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto Suceava au făcut cale întoarsă după ce activitatea acestei instituţii a fost blocată parţial pe perioada întregii zile. Încă de la deschiderea programului, toţi cei care s-au prezentat la această instituţie au fost informaţi că din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel naţional la softul informatic prin care se realizează anumite operațiuni, mai multe servicii nu sunt disponibile.

Potrivit spuselor şefului Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto Suceava, comisarul-şef Florin Chiaptanaru, pe parcursul zilei de ieri nu s-a putut susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, nu au fost soluţionate cererile de preschimbare a permisului de conducere şi nu s-au emis autorizaţii de circulaţie provizorie. Singurele operaţiuni posibile ieri au fost cele de depunere a dosarelor în vederea înmatriculărilor de autovehicule, radierii autovehiculelor şi susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului. „Din cauza unei erori în sistemul de evidenţă informatizată a datelor nu se pot prelucra cererile de preschimbare a permiselor de conducere şi nu se poate susţine proba teoretică. Proba practică de traseu se desfăşoară normal. La nivelul înmatriculărilor putem efectua operaţiuni de preluare a dosarelor de înmatriculare, dar nu putem procesa cererile de autorizare provizorie a autovehiculelor”, a explicat ieri Florin Chiaptanaru. El a precizat că pentru toate operaţiunile care nu au funcţionat în cursul zilei de ieri erau programate, în total, aproximativ 300 de persoane, care vor fi reprogramate în zilele de marţi şi miercuri. El a precizat ca lucrătorii serviciului pe care îl conduce vor face toate eforturile pentru a soluţiona cât mai repede toate cererile celor care erau programaţi în cursul zilei de ieri.

 

Au aşteptat mai mult de şase ore cu speranţa că problemele tehnice vor fi remediate

Cei care s-au prezentat încă de la începutul programului de funcţionare la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto Suceava au fost informaţi printr-un afiş că problemele tehnice apărute la nivel naţional fac imposibilă efectuarea unor operaţiuni, dar că se estimează că acestea se vor rezolva până în jurul orei 13:00. În jurul prânzului, la uşile birourilor în care se depune documentaţia pentru preschimbarea permiselor sau a celui în care se susţine proba teoretică a examenului pentru permis s-au format cozi de câteva zeci de persoane, care mai sperau că nu trebuie să se întoarcă în altă zi. Cu toate acestea, la ora 14:00, lucrătorii Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Eliberare Permise Auto Suceava i-au informat pe aceştia că defecţiunile tehnice nu au fost remediate şi că vor fi reprogramaţi pentru următoarele două zile. Evident, cei mai nemulţumiţi au fost cei care au venit de la distanţe mari, aceştia fiind nevoiţi să mai facă un drum până la Suceava pentru a-şi rezolva problemele. Este şi cazul lui Matei Nedelea, care a povestit că a plecat încă de la ora 4:00 din Vatra Dornei pentru a-şi rezolva problemele la Serviciul de Paşapoarte şi pentru că soţia avea programare făcută pentru preschimbarea permisului auto. „Am făcut programare pe internet. Stăm de la ora 8:00, ne-au spus că e problemă la nivel naţional, au pus un anunţ că de la ora 13:00 se va redeschide, dar se pare că în cele din urmă vom pleca acasă”, a spus Matei Nedelea. Acesta a precizat că lucrează în Franţa şi este venit pentru o lună în concediu în Vatra Dornei, însă o săptămână este nevoit să o piardă pe la diverse instituţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de persoane au făcut cale întoarsă de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Suceava după o defecţiune a softului la nivel naţional.
 Vizualizări articol: 3184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de persoane au făcut cale întoarsă de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Suceava după o defecţiune a softului la nivel naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei