Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2016 - Anul XXI, nr. 181 (6294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inaugurare

Primul zbor Wizz Air pe Aeroportul Suceava a fost primit în sunete de bucium

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul zbor operat de compania Wizz Air pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, de la Milano la Suceava, a fost primit în sunete de bucium, iar pasagerii au putut să asiste la un spectacol de dansuri. Cursa aeriană Milano – Suceava a companiei Wizz Air a aterizat la Suceava fără probleme, ieri, în jurul prânzului, cu 169 de pasageri la bord, adică un grad de ocupare de aproape 94%. De la aterizare şi până la parcarea pe platforma aeroportului s-au putut auzi sunetele buciumelor, iar la un moment dat avionul a fost „botezat” la ajungerea la Suceava, el trecând prin apa aruncată de tunurile de la două maşini de pompieri. Pe platformă, pasagerii şi membrii echipajului au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de prefectul Constantin Harasim, de directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, dar şi de membrii Ansamblului "Cervona Kalena" din Negostina, care au oferit un spectacol de dansuri ucrainene, şi ai Grupului folcloric „Dor” din Moara. De asemenea, toţi pasagerii care au sosit ieri de la Milano au primit câte o şapcă cu numele proiectului „Hai în Bucovina”. După aterizare, unul dintre directorii companiei Wizz Air, care se afla în avion, a ţinut să remarce calitatea foarte bună a pistei aeroportului din Suceava. Tot ieri, de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” a decolat şi primul zbor Wizz Air pe ruta Suceava – Milano (Bergamo), cu 132 de pasageri la bord, şi aceştia primind cadouri constând într-o şapcă cu îndemnul „Hai în Bucovina!”.

 

Zi istorică pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută înainte de aterizarea avionului de la Milano,  preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, dar şidirectorul aeroportului, Ioan Măriuţa, au ţinut să remarce importanţa acestei zile, fiind pentru prima dată când un avion al acestei companii aterizează la Suceava, ziua de ieri fiind declarată „o zi istorică”.

În deschiderea conferinţei de presă, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este un lucru extrem de important pentru judeţ faptul că Wizz Air a început să opereze curse aeriene de pe Aeroportul Suceava. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că a avut discuţii cu directori ai Wizz Air prezenţi ieri în Suceava despre posibilitatea dezvoltării relaţiilor cu această companie, în sensul introducerii de noi destinaţii de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

„Bucuria mea este să anunţ că procentul de ocupare pentru aceste prime curse este de 83%. De asemenea, sunt foarte bucuros să am ocazia să mă întâlnesc şi cu directorul de dezvoltare de la compania Wizz Air, pentru o discuţie despre dezvoltarea acestei relaţii cu Wizz Air şi perspectivele companiei pe Aeroportul  Suceava”, a spus Flutur. El a adăugat că din discuţiile cu sucevenii plecaţi la muncă în străinătate, în cadrul proiectului Luna Diasporei, există solicitări pentru alte destinaţii din Europa, respectiv Italia – Torino, Spania, Belgia – Bruxelles şi pentru Grecia. „Vom discuta şi, în funcţie de studiul de trafic, ei ne vor spune ce au de gând să facă. Noi avem interes să deschidem cât mai multe linii aeriene pentru că avem mulţi români care zboară, dar şi cetăţeni străini care ar dori să vină să viziteze Bucovina. Şi mă refer aici la greci, pentru turismul religios. Există o solicitare nu numai în sensul de a pleca ai noştri în Grecia, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, ci să vină şi grecii la Suceava să viziteze monumentele UNESCO”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a adăugat faptul că Aeroportul „Ştefan cel Mare” este al nouălea din ţară pe care operează compania Wizz Air. Gheorghe Flutur a mai precizat că tot ieri, la Suceava a sosit de la Milano o delegaţie oficială pentru primele discuţii în vederea organizării în acest oraş a Târgului de Toamnă „Produs în  Bucovina”. Flutur a mai declarat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, aceasta va însoţi o delegaţie de jurnalişti care vor veni la Suceava pentru a face reclamă Bucovinei şi aeroportului. Gheorghe Flutur a amintit faptul că aeroportul Suceava a fost complet modernizat prin intermediul unui proiect european, şi a mulţumit şi fostei conduceri a judeţului pentru că a continuat acest proiect, iniţiat în perioada primului său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Wizz Air va începe să opereze şi curse către Londra

Directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, a ţinut să remarce faptul că începerea zborurilor de pe aeroportul Suceava este extrem de importantă pentru această companie. „Este o zi extrem de importantă, o piatră de hotar nu numai pentru Wizz Air, ci şi pentru oraşul Suceava, regiunea Bucovinei şi pentru acest frumos aeroport. Suntem încântaţi să începem această cooperare şi sperăm la un viitor fructuos”, a spus Tamara Vallois. Ea a precizat că zborurile spre şi dinspre Milano vor fi operate de două ori pe săptămână, miercurea şi duminica. Tamara Vallois a precizat că aceasta este prima rută pe cel de-al nouălea aeroport din România pe care operează Wizz Air şi va fi urmată în scurt timp de o a doua rută cu tarife scăzute, care va asigura conexiunea între Londra (Luton) şi Suceava cu patru zboruri săptămânale, începând cu 19 august. Biletele pe ruta Milano – Suceava şi retur sunt deja disponibile pe wizzair.com, cu preţuri pornind de la 99 de lei.

„Suntem încântaţi să începem operaţiunile pe al nouălea aeroport din România şi să poziţionăm Wizz Air printre principalele companii care contribuie la economia locală şi la turismul din Suceava şi din regiune. Ruta care este operată de miercuri facilitează accesul spre Milano (Bergamo) la tarife reduse. Milano este o destinaţie foarte populară în multe ţări şi de la multe aeroporturi şi sperăm să devină curând o alegere preferată pentru un scurt city break sau o călătorie de afaceri şi pentru clienţii din Bucovina. Noua rută evidenţiază încă o dată angajamentul Wizz faţă de piaţă, dar şi poziţia de lider pe care am obţinut-o în România mulţumită reţelei diversificate, în continuă dezvoltare, şi experienţei plăcute la bord, pe care o oferim clienţilor români, la tarife scăzute”, a spus Tamara Vallois.

 

Premieră pentru Aeroportul "Ştefan cel Mare"

La rândul său, directorul Ioan Măriuţa a ţinut să precizeze că ieri a fost o zi istorică pentru aeroport, fiind prima cursă regulată internaţională după finalizarea lucrărilor de modernizare. Măriuţa a remarcat că pentru prima dată pe aeroportul din Suceava a aterizat un avion Airbus A320, acesta având o capacitate de 180 de locuri. El a amintit că de pe aeroportul Suceava sunt zboruri zilnice Suceava – Bucureşti, şi retur, operate de Tarom. Ioan Măriuţa a spus că în condiţiile în care se păstrează acelaşi procent de încărcare a avioanelor, aeroportul sucevean ar putea să aibă anul acesta până la 35.000 de pasageri. El a ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru faptul că a pus „piatra de temelie” a proiectului de modernizare a aeroportului, prin semnarea în anul 2011 a contractului de finanţare.

 

Flutur: Începem ofensiva pentru promovarea aeroportului

Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că instituţia pe care o conduce va începe ofensiva pentru promovarea aeroportului, atât prin sucevenii din diaspora, cât şi prin propriul birou de turism.  „Şi cred că în perioada următoare avem foarte multe teme ca să ne promovăm zona şi să discutăm cu operatorii aerieni. Mă bucur că Wizz Air este aici. Şi cred că va fi un început cu dreptul”, a spus Flutur. El a adăugat că în acelaşi timp va începe şi ofensiva pentru zborurile cargo, aeroportul sucevean pretându-se pentru dezvoltarea unor curse aeriene pentru transportul de mărfuri. „După 20 august vom avea vizite ale unor oficiali din ţări arabe pentru discuţii cu privire la transportul de marfă. Am avut primele contacte şi sper să fie materializate prin contracte concrete cu ţări arabe precum Iordania, Qatar şi Arabia Saudită. Apoi trebuie să mai vorbim şi de parteneriate cu asociaţiile de turism din Bucovina. Noi trebuie să fim mai ofensivi în promovarea zonei şi a aeroportului. Şi asta va trebui să o facem prin parteneriate cu asociaţiile de turism, cu meşteşugarii, cu asociaţiile de producători de produse tradiţionale sau bio sau cu proprietarii de pensiuni”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El a mai adăugat că a solicitat Biroului de Turism din Consiliul Judeţean ca împreună cu Wizz Air şi alţi parteneri să înceapă promovarea ofertelor pentru perioada Crăciunului, dar şi pentru cea a Paştelui de anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul zbor Wizz Air pe Aeroportul Suceava a fost primit în sunete de bucium.
 Vizualizări articol: 7002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Primul zbor Wizz Air pe Aeroportul Suceava a fost primit în sunete de bucium2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vienezii sa fie anuntati si ei! trimis de
( 4 aug 2016, 15:03:12

Incercati neaparat si cu Viena...habsburgii nu mai au rabdare, vor sa viziteze Bucovina!
Cu ei ar trebuie de inceput turismul in Bucovina
Imi face placere sa-l vad pe Flutur, de fiecare data, cind se mai intimpla ceva bun in perimetrul Sucevei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei