Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2016 - Anul XXI, nr. 181 (6294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Violenţă extremă

Doi şoferi de microbuz, bătuţi în toiul nopţii de câţiva tineri agresivi. Unul dintre bărbaţi a ajuns în comă la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Violenţe în plină noapte în parcarea unui magazin non-stop din Fălticeni. Doi şoferi ai unei firme de transport internaţional din oraş, proaspăt întorşi din cursă în jurul orei 4 dimineaţa, au fost luaţi la bătaie de câţiva indivizi extrem de nervoşi şi violenţi, care au blocat cu un autoturism unul dintre microbuze. Între cei doi şoferi, doi fraţi de 37 şi 39 de ani, din Fălticeni, şi tinerii agresori s-a încins o bătaie în toată regula, sub ochii îngroziţi ai pasagerilor din cele două microbuze. Cei doi şoferi au fost bătuţi măr cu pumnii şi picioarele, fratele mai mic ajungând în comă la spitalul din Suceava, unde a rămas internat.

 

Bătuţi cu pumnii şi picioarele, fără un motiv anume

Scenele de groază s-au petrecut luni dimineaţa, în jurul orei 04.30, în parcarea din faţa unui magazin non-stop de pe strada 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni. Fraţii Ilie Macovei, de 37 de ani, şi Simion Macovei, de 39 de ani, ambii din oraş, se întorceau din Belgia cu două microbuze pline cu clienţi şi s-au oprit în parcare să facă transferul de bagaje şi pasageri. În timp ce unul dintre microbuze s-a pus în mişcare, celălalt a fost blocat de un autoturism VW Passat.

În momentul în care Ilie Macovei s-a dat jos din microbuz şi i-a cerut celui aflat la volanul autoturismului care-l bloca să dea maşina la o parte, şoferul microbuzului s-a ales cu pumni în plină figură şi lovituri de picioare. Asupra sa au tăbărât mai mulţi tineri care au început să-l lovească. Fratele său, Simion Macovei, care pleca deja cu microbuzul din parcare, a observat că fratele său este bătut, a oprit maşina şi a sărit în ajutorul acestuia. În acel moment, din Passat şi din alte două maşini aflate în parcarea respectivă au coborât şi alţi tineri nervoşi, care au început să-l ia la bătaie şi pe Simion Macovei, lovindu-l şi pe acesta cu pumnii şi picioarele.

 

Cei doi fraţi au fost snopiţi în bătaie, unul dintre ei fiind internat în comă la spital

Sub ochii pasagerilor, ai unui taximetrist şi ai clientei acestuia, precum şi ai vânzătoarei de la magazinul non-stop, parcarea a fost scena unor violenţe extreme, alţi indivizi intervenind pentru a-i lovi pe cei doi şoferi, care i-au „deranjat” pe cei care se distrau la acea oră în parcare. Ilie Macovei a fost snopit în bătaie şi lăsat inconştient pe asfalt. După ce a primit mai mulţi pumni în faţă, una dintre lovituri l-a pus la pământ, moment în care victima s-a lovit cu capul de asfalt. Nici după ce l-au văzut în această stare indivizii nu s-au oprit, continuând să-l lovească cu picioarele. Simion Macovei s-a trezit şi el într-o ploaie de pumni şi picioare, care l-au pus la pământ. Aceste scene au fost surprinse de camerele de supraveghere, imaginile putând afecta emoţional privitorii. Cineva a sunat la 112, dar până la sosirea poliţiştilor agresorii au reuşit să dispară. Cei doi fraţi au fost preluaţi de echipajele unor ambulanţe şi transportaţi la spital. Ilie Macovei a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral forte prin agresiune şi a fost transferat în comă la Spitalul Judeţean Suceava, în timp ce Simion s-a ales cu un traumatism cranio-facial, plagă excoriată occipitală, plagă la genunchiul stâng şi glezna stângă şi a primit îngrijiri medicale la spitalul din Fălticeni.

 

Ancheta poliţiei bate pasul pe loc, chiar dacă imaginile şi martorii au fost de mare ajutor în identificarea agresorilor

Poliţiştii au reuşit să stea de vorbă cu Simion Macovei, care le-a povestit că în momentul în care a vrut să părăsească parcarea a observat că un autoturism îi blocase ieşirea prin spate. A claxonat pentru a putea ieşi, lucru ce i-a iritat pe cei din autoturism, care împreună cu alţi indivizi i-au bătut pe cei doi fraţi.

În urma anchetei demarate de poliţişti au fost identificaţi cinci suspecţi de comiterea actelor de violenţă asupra celor doi fraţi. Este vorba de cinci tineri din comunele Baia, Râşca şi Fântâna Mare, care au fost identificaţi pe baza declaraţiilor martorilor şi a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Doi dintre aceştia au fost audiaţi abia în cursul zilei de miercuri, alţi doi fiind aşteptaţi astăzi la audieri.

Această lentoare a desfăşurării anchetei vorbeşte de la sine despre interesul scăzut al oamenilor legii de a face lumină în acest caz şi a-i face pe cei vinovaţi să plătească pentru faptele lor. Mai mult de atât, timpul preţios scurs din momentul producerii violenţelor şi până la demararea vreunei acţiuni ferme din partea poliţiei a făcut ca unul dintre cei suspectaţi de agresiune să fi plecat marţi dimineaţă din ţară, fără a putea fi măcar audiat. Cert este că în acest moment nici unul dintre cei cinci suspecţi nu este pus oficial sub acuzare de a fi comis vreo infracţiune, ci doar a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faţă de fapta comisă şi nu faţă de vreunul dintre suspecţi.

Între timp Ilie Macovei şi-a revenit miercuri din comă şi va putea sta de vorbă cu poliţiştii. El este internat în continuare la terapie intensivă, conştient, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării sale. El este căsătorit şi are acasăo soţie şi un copil de doar câtevasăptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şoferi de microbuz, bătuţi în toiul nopţii de câţiva tineri agresivi. Unul dintre bărbaţi a ajuns în comă la spital.
 Vizualizări articol: 7047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Doi şoferi de microbuz, bătuţi în toiul nopţii de câţiva tineri agresivi. Unul dintre bărbaţi a ajuns în comă la spital5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei