Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2016 - Anul XXI, nr. 181 (6294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Altădată parcă era altfel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aveam aproape şapte ani când la Olimpiada de la Roma, în 1960, Iolanda Balaş câştiga aurul olimpic la săritura în înălţime, parcă şi cu un nou record mondial. Aşteptam trepidând Radiojurnalul de la ora 22 de la Radio Bucureşti, pentru că după acesta, la 22.30, erau ştirile din sport. Televiziunea, deşi exista de vreo 3 ani, nu-mi amintesc să fi transmis ceva. Cum n-a transmis nici de la următoarea Olimpiadă, cea de la Tokyo, din 1964, de la care ţin minte doar că marele Constantin, pe care presa insistă să-l numească "Profesorul", deşi porecla lui în tribune era "Crăcănel", a ratat un penalty şi ne-a trimis acasă de la singurul turneu olimpic unde ne-am calificat şi cu fotbalul. Şi cam de la fiecare Olimpiadă îmi amintesc câte ceva, ba, la cea din '84, de la Los Angeles, am fost chiar ghidul şi translatorul echipei televiziunii CBS care a făcut în zona noastră filmul oficial de prezentare a României, în care eu am dat chiar şi un scurt interviu, pentru care Securitatea m-a jughinit aproape 4 luni. Aşadar, timp de mai bine de jumătate de secol, am aşteptat realmente trepidând fiecare Olimpiadă şi m-am bucurat enorm la fiecare succes al sportivilor noştri. Pe Nadia Comăneci, la Montreal, în 1976, am văzut-o echipat în uniformă militară, iar la istorica ei nota 10 la paralele eram chiar comandantul gărzii la U.M. 01090 Predeal, unde mi-am cărat de cu zi un televizor în camera comandantului gărzii! Şi nu numai că n-am primit zile de carceră, dar chiar am văzut minunea Comăneci împreună cu generalul Ion Coman, venit în ziua aia într-o inspecţie. Ceea ce vreau să spun e că până în acest an 2016, de fiecare Olimpiadă mă leagă câte o amintire de neşters. Şi la fiecare din ele am avut câte unul sau mai mulţi sportivi români pe care-i aşteptam înfrigurat şi de la care aşteptam şi medalii, şi rezultate excepţionale. Pentru prima oară de când mă ştiu, începe o Olimpiadă de la care nu aştept nici reuşite de excepţie, nici medalii de la sportivii români. Iar dacă se va întâmpla vreun miracol, voi fi absolut fericit. Nu mă pot împiedica să constat însă că emoţia începerii Olimpiadei s-a dus dracului. Şi zău că nu-i din cauza vârstei mele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Altădată parcă era altfel.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Altădată parcă era altfel5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei