Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2016 - Anul XXI, nr. 181 (6294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei verifică şcoala din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei face o serie de verificări la Şcoala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, acestea vizând modul de desfăşurare al examenului de evaluare naţională din 27-29 iunie.

În cursul zilei de marţi, cei doi reprezentanţi ai ministerului de resort care desfăşoară ancheta au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială Salcea, unde au susţinut examenul toţi cei 62 de absolvenţi ai ciclului gimnazial de la Plopeni, Prelipca, Văratec şi Salcea.

Conducerea şcolii a menţionat că reprezentanţii ministerului nu au verificat documente, cele legate de cazul falsificării tezelor fiind trimise la Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava, ci modul în care a fost organizată evaluarea naţională.

Tot în cursul zilei de marţi, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a fost prezent şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi la cel al DNA Suceava, aceasta din urmă fiind instituţia care a confirmat că nici una dintre cele două lucrări de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea nu-i aparţine adolescentului.

DNA Suceava a transmis că a constatat falsificarea tezelor la disciplinele limba şi literatura română şi matematică şi a sesizat Ministerul Educaţiei pentru a lua  măsurile legale care se impun. Sesizarea înaintată de DNA către minister este însoţită de documentaţia care atestă comiterea falsurilor.

Reamintim că scandalul a izbucnit la şcoala din Salcea după ce fiul primarului Ilie Lungu a atras atenţia obţinând notele 8,25 şi 10 la evaluarea naţională, deşi acesta nu a avut rezultate deloc bune la învăţătură pe parcursul gimnaziului. DNA a arătat că nici una dintre lucrări nu a fost scrisă de elevul Lungu, tezele fiind înlocuite cu unele de nota 10.

 

IŞJ Suceava: „Lucrurile au fost gestionate acolo extraordinar de prost”

Membrii Corpului de Control au fost însoţiţi la şcoala din Salcea de adjuncta Inspectoratului Şcolar Suceava prof. Gabriela Scutaru, aceasta menţionând că la centrul de examen organizat acolo nu au fost respectate procedurile şi metodologia în vigoare.

„La Şcoala Salcea este o disfuncţie majoră în ceea ce priveşte aplicarea metodologiei şi a procedurilor. O spun indiferent ce se va dovedi până în final”, a subliniat Scutaru.

De menţionat că la Salcea, pe durata desfăşurării examenelor naţionale, echipamentele de supraveghere video au redat imaginile recepţionate de camere, însă nu au stocat înregistrările.

Referitor la acest aspect, Gabriela Scutaru a menţionat că „cea mai mare problemă este faptul că, deşi cei de acolo au sesizat disfuncţia respectivă, nu au anunţat comisia judeţeană. Inspectoratul Şcolar are o procedură clară în astfel de situaţii şi există o persoană desemnată cu care orice comisie din şcoală care are probleme trebuie să ia legătura în astfel de momente în vederea soluţionării lucrurilor. Ei nu au făcut asta, iar noi am aflat de înregistrări abia după ce a început scandalul. Directorul are nişte atribuţii minime pe care trebuia să şi le asume. Lucrurile au fost gestionate acolo extraordinar de prost”, a arătat adjuncta Inspectoratului Şcolar Suceava.

La rândul său, directorul Şcolii Gimnaziale Salcea, prof. Cătălin Huţu, a menţionat că se „aşteaptă la ce e mai rău” şi este de părere că nu i se va prelungi delegaţia pentru ocuparea funcţiei de director pentru următorul an şcolar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corpul de Control al Ministerului Educaţiei verifică şcoala din Salcea.
 Vizualizări articol: 4967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Corpul de Control al Ministerului Educaţiei verifică şcoala din Salcea3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei