Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2016 - Anul XXI, nr. 181 (6294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Realizarea a 200 de puncte de colectare îngropate, impusă prin noua licitaţie de gestionare a deşeurilor menajere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Buncărele de gunoi, cu ale lor miasme „îmbietoare” şi deşeuri răscolite şi împrăştiate pe jos, ar urma să devină istorie în municipiul Suceava, în următorii ani, dacă se va aproba noul caietul de sarcini al licitaţiei de gestionare a deşeurilor menajere, în baza căruia să fie desemnat un operator pentru o perioadă de 12 ani.

Proiectul va fi supus dezbaterii Consiliului Local Suceava în şedinţa de luna viitoare, iar dacă va fi adoptat, se va demara o nouă licitaţie.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, în calitate de coiniţiator al proiectului de hotărâre, alături de primarul Ion Lungu, a explicat câteva din îmbunătăţirile aduse vechiului caiet de sarcini:

„Atunci am propus să realizăm 145 de containere îngropate de colectare a deşeurilor şi să distribuim la case 12.000 de pubele de colectare a deşeurilor, adică două pubele pentru fiecare imobil, pentru colectare selectivă. În noul caiet de sarcini, păstrăm în mare aceleaşi prevederi, dar mărim numărul de puncte de colectare îngropate, la 200, pentru că am identificat noi suprafeţe de amplasare a acestora. Mai mult, contractul se va încheia pe 12 ani, perioadă în care municipiul se va mai dezvolta şi vor fi necesare mai multe puncte de colectare a deşeurilor”.

Pentru ca selectarea operatorului care să se ocupe de gestiunea deşeurilor menajare să nu se mai facă pe criteriul „cel mai mic preţ”, care s-a dovedit deficitar în multe privinţe, a fost introdus un cumul de criterii, printre care şi „cel mai bun raport calitate – preţ”, astfel încât sucevenii să beneficieze de un serviciu cât mai eficient în următorii 12 ani.

Licitaţia organizată anul trecut pentru desemnarea operatorului de salubrizare menajeră a intrat într-un carusel al contestaţiilor, care a durat un an de zile, încât, în final, s-a decis anularea ei, pentru a fi reluată în conformitate cu noile prevederi legislative apărute între timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizarea a 200 de puncte de colectare îngropate, impusă prin noua licitaţie de gestionare a deşeurilor menajere.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Realizarea a 200 de puncte de colectare îngropate, impusă prin noua licitaţie de gestionare a deşeurilor menajere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei