Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2016 - Anul XXI, nr. 177 (6290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Incendiile de vegetaţie uscată s-au înmulţit în perioada toridă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda pericolului pe care îl reprezintă arderea suprafeţelor cu vegetaţie uscată, numărul incendiilor de acest tip s-a înmulţit în ultima perioadă. În ultimele două zile pompierii au avut şapte intervenţii pentru stingerea unor incendii de vegetaţie.

Joi seara, în jurul orei 18.25, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe câteva terenuri din jurul comunei Dornești s-a aprins vegetaţia uscată. La faţa locului, la circa 3 kilometri de ieşirea din Dorneşti spre oraşul Siret, au ajuns în scurt timp pompierii rădăuţeni împreună cu cei voluntari din comuna Dorneşti, care au acţionat împreună pentru lichidarea incendiului izbucnit pe o suprafaţă de 20 de hectare.Cauza producerii incendiului, conform celor stabilite de reprezentanţii pompierilor, a fost flacără deschisă în spaţii deschise. Urmează ca proprietarul terenului să fie identificat şi amendat contravenţional.

O oră mai târziu, poliţiştii suceveni au fost anunţaţi printr-un apel la 112 despre faptul că un incendiu de vegetaţie produs în zona Aleii Dumbrăvii din cartierul Burdujeni s-a extins la o anexă aparţinând lui Silviu C., de 37 de ani, cu locuinţa pe aceeaşi stradă. La faţa locului au ajuns pompierii Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au stins focul extins pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi care a afectat o anexă din lemn, de 10 metri pătraţi, o magazie şi două ferestre de PVC de la o casă învecinată, aflată în construcţie. Cercetările au stabilit faptul că focul fusese aprins de proprietarul terenului, Silviu C., care a dat foc vegetaţiei uscate din livadă şi care este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. El a fost amendat de inspectorii de specialitate ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu suma de 2.500 de lei.

Un alt incendiu de vegetaţie pe terenurile unor proprietari din comuna Şcheia, amplasate în zona sensului giratoriu de pe DN 17, a avut loc în aceeaşi seară şi a fost anunţat în jurul orei 22.40. O maşină de pompieri a acţionat pentru stingerea focului propagat pe două mirişti, în extravilanul satului Şcheia. Poliţiştii urmează să facă verificări pentru clarificarea modului în care a izbucnit incendiul și identificarea proprietarilor miriștilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiile de vegetaţie uscată s-au înmulţit în perioada toridă.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiile de vegetaţie uscată s-au înmulţit în perioada toridă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei