Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2016 - Anul XXI, nr. 177 (6290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concursul "Democraţie şi toleranţă"

Locul III şi premiul Institutului Român pentru Drepturile Omului pentru un echipaj sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipajul care a reprezentat Suceava la faza naţională a Concursului "Democraţie şi toleranţă" de la Târgovişte, din perioada 25-28 iulie, a fost laureat în cadrul competiţiei cu premiul Institutului Român pentru Drepturile Omului şi premiul III al concursului.

Echipa a fost formată din Claudia Mădălina Miron (proba practic-aplicativă), Georgiana Elena Niculică (proba teoretică) şi Irina Petraşuc (proba artistică), de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, elevele fiind îndrumate de prof. Anamaria Lepcaliuc şi prof. Mihaela Camelia Patraş.

La faza naţională a Concursului "Democraţie şi toleranţă" au participat echipaje de elevi din 34 de județe.

Fiecare elevă din echipaj a susţinut câte o probă, evaluarea celor trei probe realizându-se separat, punctajul final fiind reprezentat de media aritmetică a punctajelor obţinute de echipaj la cele trei probe.

Proba teoretică a constat într-o lucrare scrisă care a trebuit să întrunească o serie de cerinţe.

Proba practic-aplicativă a constat în elaborarea unui proiect pentru soluţionarea uneia dintre problemele şcolii sau comunităţii locale căreia îi aparţin elevii.

Proba artistică a constat în realizarea unei lucrări plastice (desen, grafică, pictură, colaj, sculptură etc.) care să ilustreze modul de soluţionare a problemei prezentate.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că acest concurs naţional, "Democraţie şi toleranţă", reprezintă o formă complexă de educaţie civică care se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial. Obiectivele generale ale concursului vizează asumarea rolului şi statutului de cetăţean în cadrul unei societăţi democratice, formarea şi dezvoltarea spiritului civic critic şi constructiv.

În mod explicit concursul urmăreşte: cunoaşterea conceptelor de democraţie, toleranţă, drepturile omului, drepturile copilului şi a relaţiilor dintre acestea, cunoaşterea reglementărilor naţionale şi internaţionale referitoare la aceste concepte, exersarea de către elevi a atitudinilor şi comportamentelor democratice, tolerante, a spiritului civic, formarea şi dezvoltarea deprinderilor de participare la viaţa comunităţii educaţionale şi locale din care elevii fac parte, formarea motivaţiei în vederea promovării şi apărării drepturilor omului şi ale copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locul III şi premiul Institutului Român pentru Drepturile Omului pentru un echipaj sucevean.
 Vizualizări articol: 1779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locul III şi premiul Institutului Român pentru Drepturile Omului pentru un echipaj sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei