Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2016 - Anul XXI, nr. 169 (6282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 21 – 27 iulie

Târgul Copiilor Meşteşugari la Vatra Dornei

La Vatra Dornei se desfăşoară, în intervalul 21-21 iulie a.c.,Târgul Copiilor Meşteşugari. Manifestarea, organizată sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava de Clubul Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei şi Asociaţia Plaiurile Dornelor, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, Centrului Cultural Bucovina şi Primăriei Vatra Dornei, are loc pe aleea principală a Parcului municipiului Vatra Dornei.

 

Festivalul Naţional „Dorna, plai de joc şi cântec”

La Vatra Dornei se desfăşoară în aceste zile cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Ansamblurilor Folclorice ale Copiilor şi Tinerilor „Dorna, plai de joc şi cântec” - In memoriam prof. Gavril Moroşan. Programul manifestărilor cuprinde: joi, 21 iulie - Excursie opţională la mănăstirile din Bucovina (ora 8.30), Vizită la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii şi Muzeul de Etnografie şi Folclor Vatra Dornei (ora 10.30), Spectacol-concurs pe scena din parc (ora 18.00); vineri, 22 iulie - „Jocul popular ne uneşte” - activitate care se desfăşoară pe Dealu Negru / cota 1300 (ora 10.00), Gala laureaţilor - spectacol de gală şi decernarea premiilor în Parcul Municipal Vatra Dornei - Izvorul Sentinela (ora 18.00).

 

Parada ansamblurilor la Festivalul „Întâlniri Bucovinene”

Cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, care se desfăşoară în intervalul 22-24 iulie a.c. la Câmpulung Moldovenesc, debutează vineri, la ora 11.00, cu parada ansamblurilor, formaţiilor şi grupurilor folclorice participante. La parada care va avea loc pe traseul Stadion - Centrul oraşului - Platoul Casei de Cultură vor participa buciumaşii şi Grupul vocal „Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc (care, la ora 12.30, vor lansa semnalul deschiderii oficiale a festivalului) urmaţi de mai multe ansambluri artistice din ţară şi străinătate.

 

Prima ediţie a Memorialului „Ilie Mironescu”

De vineri şi până duminică, terenurile de tenis de câmp din bazele sportive IRE şi Unirea vor găzdui prima ediţie a turneului organizat în memoria lui Ilie Mironescu. Competiţia, ce face parte din calendarul Federaţiei Române de Tenis, se adresează în special veteranilor, în concurs existând patru categorii la simplu, +30, +40, +50 şi +60 de ani, dar şi două la dublu, până în 50 de ani şi peste 50 de ani. Organizatorii competiţiei îi aşteaptă la terenuri pe toţi cei care l-au cunoscut pe Ilie Mironescu, atât în calitate de competitori, cât şi de susţinători. Sâmbătă, de la ora 11.00, concurenţii la memorial vor participa la o slujbă de pomenire la un an de la dispariţia lui Ilie Mironescu, slujbă ce va avea loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, situată lângă Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din municipiul Suceava. Pentru cei interesaţi să participe activ în competiţie, înscrierile se pot face la arbitrul competiţiei, Mihai Pânzaru, la numărul de telefon 0758 254 445.

 

Joi, 21 iulie

Eveniment literar la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” organizează, de la ora 10:00, în Sala de arte a Bibliotecii Bucovinei, evenimentul literar „În căutarea României pierdute” sau „Despre rostul cărţilor când un martir ne veghează biblioteca”, cu ocazia zilei de naştere a scriitorului Traian Chelariu (n. 21 iulie 1906, satul Hatna, comuna Dărmăneşti, Ducatul Bucovinei – d. 4 noiembrie 1966, Suceava), eveniment ce face parte din proiectul „2016: In Memoriam Traian Chelariu – 110”. După vernisarea unei miniexpoziţii de carte, scriitoarea Angela Furtună, membră a Uniunii Scriitorilor din România, coordonator proiect In Memoriam Traian Chelariu (2006-2016), va prezenta fragmente biografice şi bibliografice şi va oferi o nouă lectură publică din remarcabila operă a lui Traian Chelariu, scriitor, critic, eseist, filosof, poet, pedagog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei