Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2016 - Anul XXI, nr. 169 (6282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Evaluarea profesorilor

Candidat eliminat de la examenul de titularizare, după ce i-a sunat telefonul în timpul probei de concurs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

657 de candidaţi suceveni care vor o carieră la catedră au susţinut miercuri examenul de titularizare în învăţământul sucevean, testarea desfăşurându-se în două centre de examen din judeţ.

Un candidat care a fost evaluat la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, disciplina educaţie fizică, a fost eliminat din sala de examen, acestuia sunându-i telefonul mobil în timpul probei de examen.

„Potrivit metodologiei, el nu avea voie să intre cu telefonul în sala de examen”, a menţionat insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava.

Acesta a mai precizat că 50 de candidaţi s-au retras din examenul scris. Ei nu au predat lucrările, însă nu vor figura ca absenţi, metodologia permiţând acest lucru.

Alţi 59 de candidaţi au fost absenţi, numărul lucrărilor care au fost trimise spre corectare fiind de 547.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Şcolar Suceava şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016/. Contestaţiile se depun la sediul IŞJ Suceava în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 28 iulie. Rezultatele finale se afişează la sediul IŞJ în data de 3 august.

 

Examen de patru ore

Examenul a fost organizat în două centre de examen, respectiv Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava. Proba scrisă s-a desfăşurat începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore.

Deşi o parte dintre candidaţi au declarat că au rezolvat aproape integral cerinţele probei, lipsa posturilor pentru specializarea pentru care s-au pregătit le-a mai tăiat din entuziasm. 

„Subiectele au fost acceptabile, pentru cine a depus efort şi a învăţat. Timpul a fost suficient, iar condiţiile de examen au fost în regulă. Am dat examen la protecţia mediului. Nu sunt posturi, însă am vrut să văd cum se desfăşoară un astfel de examen şi poate în viitor...”, a menţionat o candidată.

Pentru cei 657 de candidaţi sunt disponibile 604 posturi, dintre care 94 au viabilitate mai mare de 4 ani, acestea putând fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular).

Cei mai mulți s-au înscris pentru a ocupa un post de profesor de limba română, 107 candidaţi, pentru aceştia fiind disponibile doar două posturi titularizabile.

„A fost foarte bine, am scris 8 pagini. Am făcut tot, acum rămâne de văzut măsura în care apreciază cei care corectează. Este multă materie de învăţat, foarte multă materie”, a precizat o altă candidată care a susţinut testarea la filatură, ţesătorie.

La matematică, pentru cele 16 posturi disponibile titularizabile şi-au dat concursul 38 de candidaţi.

„A fost relativ simplu la matematică, am stat aproape patru ore, a trebuit să reiau să văd dacă totul este corect. Dacă eşti suficient de bine pregătit şi ai mai şi profesat, nu cred că e greu. Însă eu, de exemplu, abia am terminat masterul şi am avut doar două săptămâni la dispoziţie să mă pregătesc. Este şi materie, şi pedagogie, şi didactică şi e un pic mai greu de asimilat atât de multe informaţii într-un interval atât de scurt”, ne-a declarat o altă candidată.

46 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa o catedră de profesor de educaţie fizică şi sport, iar dintre aceştia un candidat de laClubul Şcolar Sportiv Vatra Dornei ne-a menţionat că „titularizarea este poate cel mai greu examen, urmat de gradul doi şi definitivat, dar sperăm să fie bine”.

 

Candidaţii trebuie să obţină minimum 7 pentru un post de titular

Conform metodologiei de organizare, concursul de ocupare a posturilor didactice presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise.În vederea ocupării posturilor didactice pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.

La nivelul judeţului, cele mai multe posturi vacante pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar - 17, matematică – 16, învăţător – 7, engleză – 5. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidat eliminat de la examenul de titularizare, după ce i-a sunat telefonul în timpul probei de concurs.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidat eliminat de la examenul de titularizare, după ce i-a sunat telefonul în timpul probei de concurs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei