Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2016 - Anul XXI, nr. 169 (6282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Judeţean

Nechifor acuză modul discreţionar în care PNL a împărţit locurile în consilii de administraţie, AGA sau comisii de specialitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul consilierilor judeţeni ai PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri că modul în care PNL a împărţit locurile în consiliile de administraţie, adunări generale ale acţionarilor şi în comisiile de specialitate de la mai multe instituţii a fost unul discreţionar. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a spus că actuala conducere PNL a instituţiei nu a ţinut cont de raportul politic din deliberativ. El arătat că PNL are 21 de consilieri, PSD are 16 consilieri, însă în urma şedinţei de marţi a deliberativului în care s-au împărţit aceste locuri, liberalii au 80% dintre acestea, în timp ce social-democraţii nu au obţinut decât 20%.

Nechifor a amintit că în anul 2012, când a preluat şefia administraţiei judeţene, la desemnarea consilierilor în aceste structuri s-a ţinut cont de modul în care electoratul şi-a exprimat votul. El a amintit că în mandatul trecut PDL şi PNL au avut reprezentanţi în astfel de structuri, chiar şi la unităţile în care exista un singur loc disponibil pentru consilierii judeţeni. „La nivel de lideri de grup eu am avut luni discuţii cu domnul Viorel Seredenciuc referitor la ordinea de zi, şi la orice solicitare pe care am avut-o faţă de ce era propus din partea lor ca ordine de zi s-a primit un răspuns negativ. E greu de crezut că poate să existe colaborare şi disponibilitate de a face lucrurile în comun, când una din părţi, chiar dacă are în spate majoritatea, spune nu la tot. La şedinţa de marţi, la toate dorinţele noastre de a pune oameni profesionişti ne-am trezit că s-a ajuns în situaţia că foarte multe comisii, consilii de administraţii sau adunări generale sunt monocolore. Oare de ce la Spitalul Judeţean nu s-a acceptat ca şi PSD să aibă un membru titular şi un supleant în Consiliul de Administraţie? Este ceva de ascuns?”, a spus Nechifor, care a subliniat faptul că modul în care s-au împărţit aceste locuri a fost unul discreţionar.

Făcând referire la faptul că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat după şedinţa de marţi că cei de la PSD „înţeleg mai greu” că au pierdut alegerile, liderul consilierilor judeţeni PSD Suceava a adăugat că a „înţeles perfect ce s-a întâmplat pe 5 iunie”. Cătălin Nechifor a spus însă că deşi deliberativul ar trebui să fie un parlament local, în şedinţa de marţi s-a încercat o blocare a dialogului”, sesizând faptul că reprezentanţilor PSD le-a fost oprit microfonul în diverse rânduri.

Nechifor s-a declarat „profund dezamăgit” şi de modul în care au fost numărate voturile pentru desemnarea consilierilor în structurile menţionate anterior. „Voturile au fost furate în şedinţa de marţi. Şi mă întreb dacă voturile care au fost până acum exprimate, de la alegerea preşedintelui şi până în prezent, au fost voturi corecte”, a mai spus liderul consilierilor judeţeni ai PSD.

El a adăugat că atât PNL, cât şi Gheorghe Flutur trebuie să înţeleagă faptul că PSD a obţinut un scor de 40%, liberalii au avut 48%, ceea ce arată că nici unul dintre cele două partide nu are majoritate. „Dacă mergem pe principiul că ei au majoritatea şi că pot decide totul, noi putem să lucrăm în continuare, dar vom fi extrem de vocali şi extrem de atenţi”, a mai spus Nechifor.

Pe de altă parte, el a făcut referire şi la proiectul promovat de Gheorghe Flutur, „Luna Diasporei”, considerând să suma alocată marţi, de 55.000 de lei, este insuficientă. „Să aprobi o sumă de 11.000 de euro, cât costă o maşină second-hand, e deranjant pentru cei care lucrează în Diaspora”, a spus Nechifor, care a arătat că banii alocaţi sunt doar pentru un concert şi pentru „a ospăta delegaţiile de la Bucureşti”.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a arătat că în condiţiile în care în cadrul acestui proiect au fost incluse toate acţiunile care deja erau organizate de Consiliul Judeţean, propunerea sa este ca pentru sucevenii care lucrează în străinătate să fie declarat „Anul Diasporei”. El consideră că o singură întâlnire cu sucevenii din diaspora este insuficientă, acuzând faptul că actuala conducere PNL a CJ Suceava organizează aceste acţiuni având în spate interese electorale. Nechifor a mai adăugat că din punctul său de vedere, sucevenii din diaspora ar fi fost ajutaţi mai mult dacă printre acţiunile organizate erau incluse şi întâlniri cu fermieri din judeţ, care au reuşit să realizeze aceste investiţii din fonduri europene.

 

Alexandru Rădulescu anunţă că PSD va penaliza „orice derapaj de la legalitate şi moralitate” în cadrul Consiliului Judeţean

Prezent în aceeaşi conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, consilierul judeţean Alexandru Rădulescu, a criticat, la rândul său, faptul că actuala conducere PNL a deliberativului nu respectă un protocol încheiat cu regiunea Luxemburg, din Belgia. Rădulescu a făcut referire la faptul că în şedinţa de marţi s-a votat un proiect prin care s-a aprobat alocarea a 120.000 de lei pentru participarea unei delegaţii de cinci persoane la un târg de imobiliar şi de investiţii în Germania, pentru promovarea unui proiect pentru un parc de industrie alimentară, în timp ce se putea folosi o sumă de 90.000 de lei pentru ca o delegaţie de 24 de persoane să meargă în Belgia, la unul dintre cele mai mari târguri internaţionale de agricultură, destinat fermierilor.

Alexandru Rădulescu a spus că târgul din regiunea Luxemburg ar fi venit în sprijinul fermierilor suceveni, dar şi al primarilor şi al altor specialişti în agricultură din judeţ. „De ce s-a renunţat la ceva ce era deja stabilit împreună cu partenerii noştri din regiunea Luxemburg, la care puteau să meargă procesatori şi producători agricoli din judeţ şi alţi specialişti din domeniu?”, a mai declarat Rădulescu. El a adăugat că actuala conducere nu a răspuns în mod concret la nici una dintre întrebările legate de această problemă. Nu în ultimul rând, el a precizat că PSD va face o opoziţie constructivă în Consiliul Judeţean, va participa activ şi se va implica la toate proiectele care vizează dezvoltarea economică, socială, culturală a judeţului. „Dar în acelaşi timp trebuie să penalizăm orice derapaj, şi de la legalitate şi de la moralitate, adică la încercările de a frauda şi de a minţi”, a încheiat Alexandru Rădulescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor acuză modul discreţionar în care PNL a împărţit locurile în consilii de administraţie, AGA sau comisii de specialitate.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor acuză modul discreţionar în care PNL a împărţit locurile în consilii de administraţie, AGA sau comisii de specialitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei