Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2016 - Anul XXI, nr. 169 (6282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Fostul preşedinte al CJ Suceava: Decizia amplasării unei gropi de gunoi pe Mestecăniş este „cea mai proastă decizie luată vreodată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că decizia de a construi o groapă de gunoi pe Mestecăniş, în comuna Pojorâta, „în vârf de munte”, a fost cea mai proastă decizie luată vreodată în judeţul Suceava. Cătălin Nechifor a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că această decizie a fost luată în anul 2009, când la conducerea Consiliului Judeţean se afla tot actualul şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. Mai mult, Nechifor a spus ieri că el speră „din tot sufletul” ca depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş să nu fie vreodată deschis.

„Vreau să remarc modul în care s-a făcut transferul de putere, şi în 2012, şi în 2016. Când am preluat mandatul în 2012 nu am făcut acel tip de miorlăială, <cât de greu ne e nouă>. În 2012 s-a preluat un judeţ cu multe dificultăţi, cum la fel se preia acum şi cum la fel se va prelua în 2020. Nu vom putea vreodată spune că judeţul s-a terminat. Tot timpul vor fi lucruri de făcut mai departe. În 2012 am luat foarte multe chestiuni iluzorii. Acum văd că se vorbeşte de proiectul de la Pojorâta, însă locaţia nu am stabilit-o noi, ci a fost stabilită în anul 2009, când domnul Flutur conducea autoritar Consiliul Judeţean, ca şi acum, însă noi nu ne-am plâns niciodată”, a precizat Cătălin Nechifor, actual consilier judeţean. El a adăugat că „este cea mai mare prostie făcută vreodată” să iei o decizie de a amplasa o groapă de gunoi în vârf de munte, la o distanţă de trei metri de drumul naţional. Cătălin Nechifor a adăugat că l-a bucurat decizia luată în această primăvară de Curtea de Apel Cluj, care a decis că amplasamentul stabilit în anul 2009 de Consiliul Judeţean a fost neconform, dar şi că nu s-a respectat procedura de consultare publică.

„M-am bucurat când am văzut în această primăvară decizia Curţii de Apel Cluj. Şi sper din tot sufletul că acea groapă, într-un fel sau altul, să nu fie vreodată deschisă. Dar văd acum că suntem în salopetă, mergem pe şantier, redeschidem. Dar acei oameni care s-au luptat cu îndârjire pe bună dreptate, şi pe care nu i-am descurajat şi care şi-au căutat dreptatea în instanţă văd că acum s-au întors ca poziţie, în condiţiile în care mia de metri tot nu e, albinele tot aia vor face în zona respectivă, iar casele din Valea Putnei tot acolo sunt. Dar acum lucrul acesta e ca responsabilitate la domnul Flutur”, a spus fostul preşedinte al CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a mai declarat că un alt proiect pe care l-a preluat în anul 2012 a fost cel de modernizare a aeroportului, şi la care lucrările au început în mandatul său, în anul 2013.

Pe de altă parte, el a subliniat că aşteaptă de la actualul preşedinte al CJ Suceava să comunice permanent stadiul lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, la pârtia de schi de pe Rarău sau la construcţia conductei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei. „Sper că nu va veni cu explicaţii că procedura silvică e complicată, pentru că acest lucru îl ştiam şi noi”, a încheiat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul preşedinte al CJ Suceava: Decizia amplasării unei gropi de gunoi pe Mestecăniş este „cea mai proastă decizie luată vreodată”.
 Vizualizări articol: 4757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fostul preşedinte al CJ Suceava: Decizia amplasării unei gropi de gunoi pe Mestecăniş este „cea mai proastă decizie luată vreodată”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei