Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2016 - Anul XXI, nr. 169 (6282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Sub aşteptări

Locuitorii de pe strada Oituz, nemulţumiţi de reparaţiile stradale efectuate de municipalitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reparaţii stradale efectuate pe o stradă din zona centrală a Sucevei au stârnit nemulţumirea multor locuitori, care s-au revoltat, în mediul online, pe reţelele de socializare.

Principala nemulţumire a locuitorilor de pe strada Oituz a fost că echipele de asfaltare au turnat asfalt doar pe anumite porţiuni, unde strada era mai distrusă, „peticind-o”, în loc să vină cu un strat nou de asfalt, dintr-un capăt în altul.

Problema a fost semnalată şi viceprimarului Lucian Harşovschi, care s-a deplasat marţi, în jurul orei 18.00, în zona respectivă, pentru a vedea ce i-a nemulţumit pe cei din zonă.

„Există două tipuri de lucrări – de reabilitare totală şi reparaţii, adică plombări, categorie la care este prinsă şi strada Oituz. La ce le dau dreptate oamenilor este că lucrările nu au fost făcute aşa cum trebuie. Cei de la serviciul străzi trebuie să verifice lucrările mai îndeaproape, să stea în teren. Oamenii de acolo doreau covor asfaltic, nu plombări. Cât timp strada respectivă este prinsă pe lucrări de reparaţii, nu se poate face covor asfaltic, ni se impută întreaga lucrare de Curtea de Conturi”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a prezentat programul de reparaţii stabilit de municipalitatea suceveană, în care strada Oituz este prinsă la capitolul reparaţii.

El a precizat că va propune într-un exerciţiu bugetar viitor reabilitarea totală a străzii, „pentru că în acea zonă nu s-a făcut mai nimic de multă vreme”.

Cea mai recentă investiţie a municipalităţii în acea zonă este cea de reabilitare totală a străzii Mărăşeşti, de pe care se intră pe Oituz, după lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare.

În urma scandalului izbucnit acolo, ieri dimineaţă, echipa de asfaltare a turnat un covoraş asfaltic prin care a unit porţiunile plombate cu o zi înainte, acoperind inclusiv poţiunea betonată din faţa garajelor, astfel încât acestea să nu fie sub nivelul stratului de asfalt şi să prezinte risc de inundare.

 

Probleme de execuţie, constatate în teren

Dacă în privinţa modului de plombare, prin acoperirea cu asfalt a porţiunilor cu probleme şi aducerea lor la nivelul străzii, conducerea municipalităţii sucevene spune că s-au respectat normele în domeniu, cu prilejul verificării în teren au fost constatate alte deficienţe.

„În schimb, tot pe strada Oituz am găsit zone unde nu s-a pus emulsie cum trebuie, pentru a face priză bine, dar şi zone în care se afunda piciorul în asfalt. Lucrarea făcută aiurea nu va fi decontată, trebuie să refacă!”, a spus  Harşovschi.

Viceprimarul sucevean a dat dispoziţie să fie refăcute şi o parte din trotuarele de acces către locul de joacă din acea zonă, chiar de acea lucrare nu era prevăzută în planul de reparaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii de pe strada Oituz, nemulţumiţi de reparaţiile stradale efectuate de municipalitate.
 Vizualizări articol: 1889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Locuitorii de pe strada Oituz, nemulţumiţi de reparaţiile stradale efectuate de municipalitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei