Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2016 - Anul XXI, nr. 169 (6282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Unităţile şcolare care nu permit accesul sucevenilor pe terenurile de sport riscă să rămână fără acestea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Suceava a transmis un avertisment dur factorilor de decizie din cadrul unităţilor şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ care nu permit accesul sucevenilor pe terenurile de sport.

„Mesajul primăriei este clar – să permită accesul pe terenurile de sport pe durata vacanţei sau după orele de învăţământ. Dacă este nevoie de un regulament de utilizare, să fie elaborate şi afişate, important este ca sucevenii să aibă acces la aceste baze sportive”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care s-a numărat printre iniţiatorii unui proiect de Consiliu Local din 2014 privind liberul acces pe terenurile de sport pentru cei care vor să facă mişcare.

„Primăria Suceava a solicitat tuturor şcolilor din oraş, printr-o hotărâre de Consiliu Local din 30 aprilie 2014, să pună la dispoziţia sucevenilor terenurile de sport, aşa cum este normal. O parte din şcoli au manifestat deschidere în această privinţă, dar la altele nu s-a dorit. Le transmit celor din conducerea acestor şcoli şi din consiliile de administraţie că aleşii locali liberali vor lua şi alte măsuri pentru a face acest lucru posibil, vom merge până la a regândi repartizarea sumelor de la buget la rectificări şi la început de an”, a adăugat Harşovschi.

O măsură mai dură, care poate fi pusă în aplicare de la finele anului, este cea de a nu mai da în administrare unora dintre unităţile şcolare terenurile de sport de care se folosesc, dar sunt ale municipalităţii.

„Un semnal l-am transmis deja anul trecut, când am dat în administrare terenurile noastre şcolilor, doar pe un an de zile, nu pe 10 ani, cum se făcea până acum.

La sfârşitul anului expiră acest termen de dare în administrare a terenurilor de sport şi vom analiza de la caz la caz care le luăm la primărie şi care rămân la şcoli.

Această schimbare se face prin hotărâre de Consiliu Local şi mă tem că unele unităţi de învăţământ vor alerga după elevi, dar fără a avea teren de sport să le pună la dispoziţie”, a declarat viceprimarul sucevean.

El a dat ca exemplu colegiile naţionale „Ştefan cel Mare” şi „Petru Rareş”, care, recent, au luat decizia de a permite accesul pe terenurile lor de sport celor dornici să joace acolo.

„Am o adresă de la CN <Ştefan cel Mare> care spune clar orele între care se poate juca pe teren – de la 12.00 la 14.00 în timpul săptămânii şi între 10.00-12.00 duminica, că există supraveghere video şi că răspunderea este în totalitate a celor care intră acolo. Nu pot cei de la şcoală să-i păzească”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Recent, conducerea CN „Petru Rareş” a luat decizia de a permite accesul pe terenul de sport în perioada vacanţelor şcolare şi la final de săptămână, zilnic, între 08.00-13.00 şi 16.00-20.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile şcolare care nu permit accesul sucevenilor pe terenurile de sport riscă să rămână fără acestea.
 Vizualizări articol: 4718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Unităţile şcolare care nu permit accesul sucevenilor pe terenurile de sport riscă să rămână fără acestea5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei