Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2016 - Anul XXI, nr. 161 (6274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără grevă azi în instituţii

Funcţionarii publici suceveni din administraţie, complet dezinteresaţi de greve şi mişcarea sindicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Greva funcţionarilor publici anunţată pentru astăzi nu afectează instituţiile administrative din judeţul Suceava. Motivele sunt relativ simple. Pe de o parte, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) nu are filială la Suceava, deci nu există un lider judeţean sau local care să coaguleze o mişcare de protest. Pe de altă parte, puţinii funcţionari care s-au înscris în federaţie au făcut-o pentru o perioadă limitată, cât să-şi rezolve o serie de probleme punctuale. În această situaţie sunt opt dintre funcţionarii publici din Prefectură, deveniţi membri de sindicat pentru a obţine o diferenţă de salariu. Unul dintre ei este consilierul Cristian Moroşanu: ”Am intrat în acest sindicat anul trecut, când a fost o iniţiativă pentru aducerea la acelaşi nivel de salarizare a funcţiilor publice echivalente. La mine este vorba despre o diferenţă la salariu de 500 de lei. Suntem opt în această situaţie şi am fost direct interesaţi”.

În ceea ce priveşte greva de astăzi, Cristian Moroşanu ne-a declarat că nu participă, ci va lucra în conformitate cu programul obişnuit pe care îl are.

O altă funcţionară ne-a declarat că FNSA este un sindicat bine organizat la nivel naţional, care nu a fost interesat de dezvoltarea filialelor judeţene. ”Mişcarea sindicală este un drept, nu o obligaţie. Membrii plătesc o cotizaţie de 1% din salariul brut, deci se aşteaptă să fie reprezentaţi”, ne-a spus ea.

 

Cotizaţia şi declararea apartenenţei la mişcarea sindicală, alte motive care taie cheful funcţionarilor să devină membri FNSA

Plata unei cotizaţii lunare este un alt motiv invocat de câţiva funcţionari din Consiliul Judeţean. Aceştia ne-au declarat că raportul sumă plătită - servicii furnizate de sindicat nu li se pare echitabil.

Un singur funcţionar din CJ ne-a spus că în administraţia publică există şi o oarecare reticenţă faţă de înscrierea în mişcarea sindicală deoarece fiecare funcţionar depune la instituţie o declaraţie de interese, în care trebuie să scrie şi dacă este sau nu membru al vreunui sindicat. Se pare că simpla declarare a statutului de sindicalist provoacă disconfort funcţionarilor publici, din teama ca nu cumva şefii să nu vadă cu ochi buni această mişcare. ”Dacă nu ne-am înscris în sindicat în 2010, când au fost tăierile de salarii, credeţi că vor fi funcţionari dornici să o facă acum, mai ales că trebuie să plătească şi cotizaţie? Nu prea cred”, ne-a declarat unul dintre funcţionarii din Consiliul Judeţean, cu care am stat de vorbă.

Situaţia este similară la Primăria Suceava şi la celelalte primării din judeţ.

La nivel naţional, sindicaliştii din administraţia publică locală au anunţată că astăzi vor face grevă pe parcursul întregii zile, după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor au eşuat.

La grevă participă sindicatele şi salariaţii care au aderat la formele de protest iniţiate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. În data de 19 iulie urmează grevă generală pe termen nelimitat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionarii publici suceveni din administraţie, complet dezinteresaţi de greve şi mişcarea sindicală.
 Vizualizări articol: 1867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funcţionarii publici suceveni din administraţie, complet dezinteresaţi de greve şi mişcarea sindicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu 3 feluri de făină şi 5 feluri de seminţe Este o pâine pufoasă, uşoară, cu aspect de pâine intermediară şi gust minunat. Se face destul de uşor, chiar dacă nu dispunem de o maşină specială pentru pâine, iar gustul obţinut va fi o răsplată perfectă pentru micul efort... Citeşte