Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2016 - Anul XXI, nr. 161 (6274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Record

42 de şoferi au rămas pietoni în trei zile: cei mai mulţi erau băuţi sau circulau cu viteză excesivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava, în colaborare cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat, la finele săptămânii trecute, o amplă acţiune de control în trafic, care s-a axat pe depistarea şoferilor băuţi şi a celor care circulă cu viteză excesivă. Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul 8-10 iulie şi s-a soldat cu reţinerea unui număr record de permise de conducere: nu mai puţin de 42 de şoferi au rămas pietoni, cei mai mulţi pentru consum de alcool, urmaţi de cei înregistraţi de radare cu viteză excesivă.

În cadrul acţiunii de control au fost aplicate şi 600 de amenzi, în valoare de 234.000 de lei. Mai mult de jumătate dintre amenzi, 340, au fost pentru depăşiri ale limitelor de viteză înregistrate cu aparatul radar.

Revenind la permisele de conducere reţinute, în 22 cazuri au fost depistaţi şoferi băuţi care aveau concentraţii de până în 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În aceste condiţii, şoferii au scăpat de răspundere penală, însă au fost amendaţi şi li s-au reţinut permisele de conducere pentru 90 de zile.

Alte 15 permise de conducere au fost reţinute tot pentru 90 de zile, pentru depăşirea limitelor de viteză cu mai mult de 50 de km/h faţă de limita impusă pe respectiva porţiune de drum. Poliţia a dat ca exemplu cazul unui tânăr în vârstă de 20 ani, din comuna Pojorâta, înregistrat de radar în timp ce conducea un autoturism cu 123 km/h pe raza comunei Sadova.

În alte cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale. De exemplu, un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Bosanci, a fost depistat după ce s-a dezechilibrat de pe mopedul pe care îl conducea şi a căzut. Tânărul de 18 ani nu are permis de conducere şi era băut. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea o concentraţia de 0,79 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Într-un alt caz, pe DN 17A, în comuna Marginea, a fost depistat un şofer în vârstă de 35 de ani, din comuna Poieni Solca, care era în stare avansată de ebrietate. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce, în mod normal, înseamnă o concentraţie de peste 2 la mie în sânge.

 

Acţiunile cu efective sporite vor continua toată vara

Acţiuni de control de acest gen, cu efective sporite, vor continua la fiecare sfârşit de săptămână, cu atât mai mult în perioada de vară.

Comisarul-şef Dorel Aicoboae, împuternicit adjunct la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a subliniat că prevenirea accidentelor rutiere este o prioritate a poliţiei sucevene, iar numărul mare de abateri constatate în weekend demonstrează, dacă mai era nevoie, că prin judeţ circulă mulţi şoferi pericol public şi este nevoie ca poliţiştii rutieri să fie prezenţi cât mai mult pe şosele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 42 de şoferi au rămas pietoni în trei zile: cei mai mulţi erau băuţi sau circulau cu viteză excesivă.
 Vizualizări articol: 3165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
42 de şoferi au rămas pietoni în trei zile: cei mai mulţi erau băuţi sau circulau cu viteză excesivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu 3 feluri de făină şi 5 feluri de seminţe Este o pâine pufoasă, uşoară, cu aspect de pâine intermediară şi gust minunat. Se face destul de uşor, chiar dacă nu dispunem de o maşină specială pentru pâine, iar gustul obţinut va fi o răsplată perfectă pentru micul efort... Citeşte