Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2016 - Anul XXI, nr. 161 (6274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


...Şi se făcu dreptate!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În secunda imediat următoare loviturii primite, am ştiut că Ronaldo este scos din joc. Chestiile astea le simte foarte exact cine a jucat fotbal adevărat, cu crampoane şi legitimaţie. Nu şi arbitrul finalei, pentru care n-a fost nici măcar fault, darămite cartonaş care ar fi trebuit să fie roşu direct. Tot în secunda aia, am ştiut şi că Portugalia va câştiga. Omul cu care am vorbit în pauză, aflat la Istanbul, îmi spunea că pentru el e clar că vor fi lovituri de departajare. I-am zis că nu vom avea parte de aşa ceva, fiindcă Portugalia o să dea lovitura pe contraatac. E drept că mi-a îngheţat inima la bara francezilor din minutul 90 + 2, dar după ce mi-a trecut spaima mi-am spus că e chiar gata şi că asta a fost, vorba lui Diego, "mâna lui Dumnezeu" care i-a pălmuit cât meritau pe nesimţiţii ăştia care au crezut că prin eliminarea fizică a pericolului major vor da marea lovitură. Fiindcă, fără niciun dubiu, ceea ce a făcut nenorocitul ăla de Payet a fost omor cu premeditare. Culmea e că în istoria fotbalului există un precedent, vechi de fix o jumătate de secol, şi v-o spune unul care a văzut acel meci în direct: e vorba de World Cup 1966, din Anglia, unde jucătorii (da, da!)... portughezi n-au avut altă preocupare decât de a-l distruge pe Pele, lovitura decisivă dându-i-o un anume Joao Morais, şi astfel campioana mondială Brazilia a fost învinsă cu 3 - 1 şi eliminată încă din grupă. Iar Morais a rămas cu eticheta de asasin, tot aşa cum Payet o va purta de acum înainte, cel puţin pentru mine. Cu ce rămânem după acest Campionat European? Păi, în primul rând, cu prea puţin fotbal. Apoi, cu câteva, vreo 3 - 4, goluri frumoase. Cu mâhnirea că dincolo de spectacol a triumfat îndârjirea, lupta surdă, goana după trofeu duse uneori cu sălbăticie. Dar şi cu admiraţie nemărginită pentru eroismul galezilor şi islandezilor, doar luptători, nu şi sălbatici ca gazdele. Şi cu durerea constatării că dintre absolut toţi cei prezenţi, numai românii au refuzat total fotbalul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ...Şi se făcu dreptate!.
 Vizualizări articol: 2331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 9 voturi
...Şi se făcu dreptate!4.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu 3 feluri de făină şi 5 feluri de seminţe Este o pâine pufoasă, uşoară, cu aspect de pâine intermediară şi gust minunat. Se face destul de uşor, chiar dacă nu dispunem de o maşină specială pentru pâine, iar gustul obţinut va fi o răsplată perfectă pentru micul efort... Citeşte