Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2016 - Anul XXI, nr. 140 (6253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 16 – 22 iunie

Lidia Buble, Deepcentral, Ion Paladi vor concerta în parcarea Shopping City

În perioada 18-24 iunie, sucevenii sunt invitaţi să se distreze la Festivalul Verii, în parcarea Shopping City Suceava. Timp de câteva zile, atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de trupe locale şi artişti foarte îndrăgiţi de publicul sucevean, dar şi de trei superconcerte susţinute de interpretul de muzică populară Ion Paladi, de Deepcentral şi Lidia Buble. Sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 16:00, atmosfera va fi întreţinută cu muzică şi voie bună de Ansamblul folcloric ”Florile Bucovinei” al Casei de Cultură Rădăuţi, Gabriela Teişanu, Ansamblul folcloric ”Codrii Neamţului”, dar şi de cunoscutul interpret de muzică populară Ion Paladi.

Duminică, 19 iunie, începând cu ora 16:00, spectatorii vor lua parte la o varietate de momente muzicale oferite de cunoscuţii şi apreciaţii artişti de muzică populară Călin Brăteanu, Celina Ghergheluş, Alexandru Dumbravă şi Viorica Galan, dar şi de Fanfara de la Sf. Ilie şi Grupul folcloric ”Sălceanca”. DJ Verony Team va anima atmosfera cu un program muzical variat, în deschiderea concertului uneia dintre cele mai cunoscute trupe naţionale - Deepcentral. Spectatorii se vor distra şi vor fredona alături de artişti cunoscutele melodii: ”O stea”, ”Gura ta”, ”Sus până la cer”, dar şi cel mai nou hit: ”Ochi de copil”.

Vineri, 24 iunie, de la ora 16:00, sucevenii sunt invitaţi să sărbătorească ”Zilele Sucevei” prin cântec şi voie bună, alături de Ansamblul Arcanul USV, Manuela Pohoaţă, Gheorghiţă Rotaru, Nicoleta Hafiuc şi Taraful Laura Olteanu. Seara se va încheia cu un superconcert susţinut de Lidia Buble, una dintre cele mai în vogă artiste ale momentului. Lidia Buble este cunoscută pentru melodiile sale: ”Le-am spus şi fetelor”, ”Inima nu ştie”, ”Noi simţim la fel” şi cea mai nouă melodie: ”Mă cerţi”. În toată această perioadă, iubitorii de adrenalină sunt invitaţi să experimenteze senzaţii tari în parcul de distracţii amenajat în parcarea Shopping City, unde vor putea încerca peste opt tipuri de mecanisme moderne şi spectaculoase. De asemenea, pofticioşii vor putea degusta mici, bere de casă, dulciuri şi alte produse delicioase. Evenimentul este organizat de compania MEnterprises.

 

Expoziţie acvatică, în premieră la Shopping City

Sucevenii sunt invitaţi până pe 19 iunie să viziteze ”Expoziţia acvatică” din incinta Shopping City Suceava. Vor putea admira peste 20 de specii de peşti oceanici şi exotici, frumuseţi acvatice impresionante, numeroase specii de corali şi nevertebrate, faună marină şi de apă dulce, precum şi reptile de apă. Expoziţia este împărţită în două secţiuni cu tematică diferită, găzduind acvarii cu apă oceanică, dar şi acvarii cu floră şi faună de apă dulce, cu vieţuitoare impresionante prin formă, coloristică şi dimensiune. În acvariile cu apă oceanică, vizitatorii pot admira murena mediteraneană, anghila conger, peşti chirurg, peşti clovn, peşti ”domnişoară cu trenă galbenă”, dar şi numeroase specii de corali şi nevertebrate marine. În secţiunea cu apă dulce veţi găsi faimoşii piranha ai râului Amazon, scalari, peştele papagal, salamandra mexicană, peştele dragon, ciclidele africane ale Lacului Malawi şi multe alte specii spectaculoase de peşti. O atracţie importantă a expoziţiei vor fi şi reptilele de apă: tegu argentinian şi varanus salvator, dar şi câteva exemplare remarcabile de şerpi. Expoziţia este organizată în colaborare cu Dorin Şoimaru, un mare iubitor de animale, care adăposteşte circa 400 de exemplare de animale exotice la "Colţul Zoologic" din Ilişeşti. Expoziţia acvatică poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00 - 21:00, în incinta Shopping City Suceava. Intrarea este liberă pentru toţi vizitatorii.

 

Iulius Mall Suceava le oferă copiilor o vacanţă de poveste

La trambulinele Fun Jump, amenajate în zona intrării principale a Iulius Mall, năzdrăvanii îşi vor putea exersa mişcările de acrobaţi. Tot în aer liber, la Bucovina Turism Activ, năzdrăvanii au la dispoziţie numeroase modalităţi de recreere, precum perete de căţărare şi traseu de parcurs la înălţime, dar şi minicarturi şi triciclete electrice pentru micii piloţi. Părinţii care vor să combine joaca prichindeilor cu activităţile extraşcolare pot alege să îi surprindă pe cei mici cu sesiuni de distracţie la spaţiul de joacă Hopa Hopa, situat la etajul Iulius Mall. În spaţiul special dedicat copiilor, cei mici pot să se joace, să danseze, să cânte, să coloreze şi să creeze alături de alţi ştrengari de vârsta lor.

Copiii care vor să îşi dezvolte talentul la pictură pot să o facă într-o manieră inedită, cu nisip colorat, la Red Castle, locaţie pe care o găsesc la parterul mallului. Iar pentru cei cu îndemânare, Iulius Mall organizează aproape în fiecare weekend ateliere de creaţie gratuite şi petreceri cu jocuri şi concursuri, încurajând astfel socializarea şi dezvoltarea abilităţilor. Iulius Mall este destinaţia preferată şi de copiii care iubesc animaţiile. Cele mai frumoase filme dedicate celor mici şi personaje haioase se întâlnesc la multiplexul Cinema City, al cărui program include toate noutăţile aşteptate de prichindei. Adolescenţii pasionaţi de jocurile interactive sunt aşteptaţi la Club Strikers, de la etajul Iulius Mall, unde se vor putea distra încercând numeroasele dispozitive, iar cei care preferă să îşi petreacă timpul într-o lume virtuală, pot opta pentru consolele Xbox de la ANDCAT, pe care le pot încerca tot la etaj.

În plus, magazinele cu articole pentru copii din Iulius Mall îi vor ajuta pe părinţi să completeze bagajul pentru vacanţă cu tot ceea ce au nevoie, astfel încât cei mici să se bucure de piese vestimentare la modă, încălţăminte confortabilă şi jucării tematice. O varietate de propuneri de sezon îi aşteaptă la etajul Iulius Mall, în magazinul Nan by Danina Line, dar şi la parter, unde vor găsi magazinele Dinoland, Delia `07, Armin Kids şi Evel Mod.

 

Joi, 16 iunie

„Copiii din tren coboară la prima”, de Florentin Haidamac, lansat la Siret, în ”Sala Voievozilor” de la primărie

Romanul ”Copiii din tren coboară la prima”, de Florentin Haidamac, este lansat, la ora 12.00, în Sala Voievozilor, la Primăria Siret. Cel mai recent roman semnat de doctorul sucevean Florin Haidamac îl are ca erou principal pe unul dintre foştii elevi ai Liceului ”Lațcu Vodă” Siret, omul de afaceri Cornel Manaz, și drumul lui, de la orfelinatele din Dorohoi, Botoșani și Gura Humorului, când muncea pentru o felie de pâine cu marmeladă, și până astăzi, când este un om de afaceri de succes. Despre roman vor vorbi la Siret redactorul-şef al cotidianului Monitorul de Suceava, Tiberiu Avram, scriitorul Florentin Haidamac, Cornel Manaz, fosta lui profesoară Jeaneta Maidaniuc şi primarul de Siret, Adrian Popoiu, care l-a cunoscut pe Cornel pe vremea când acesta era unul dintre elevii liceului proveniţi din orfelinat.

Romanul va putea fi achiziţionat cu autografele autorului şi eroului principal în cadrul manifestării, cu menţiunea că 10 % din vânzări sunt donate de Cornel Manaz Organizaţiei ”Salvaţi Copiii” pentru un proiect derulat la Centrul de Plasament din Solca.

 

Actorul Dan Puric va susţine o conferinţă la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, de la ora 13:00, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, o întâlnire cu actorul, regizorul, eseistul Dan Puric, care va susţine Conferinţa „România lui Eminescu”. Accesul la eveniment se face pe bază de invitaţie, care se poate procura de la secretariatul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, între orele 8:00-15:00. Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Parohia Mirăuţi şi Teatrul Municipal „Matei Vişniec”.

 

Vineri, 17 iunie

Premierea copiilor care au participat la programul „Ajutor la teme”, la Biblioteca Bucovinei

46 de copii instituţionalizaţi în centre de plasament au beneficiat, în perioada februarie-iunie, de programul „Ajutor la teme”, organizat de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava (Secţia „Împrumut pentru copii”), în colaborare cu Centrul de Plasament „Speranţa”, Centrul de Plasament “Micul Prinţ” şi Centrul de Plasament de Tip Familial „Colţ Alb”. La ora 12:00, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava organizează o activitate de premiere în cadru festiv a celor mai merituoşi elevi participanţi la proiect, tocmai pentru a evidenţia eforturile unora dintre copiii instituţionalizaţi. La această activitate vor participa, pe lângă elevii implicaţi în proiect, şi profesorii voluntari, copiii instituţionalizaţi la „Colţ Alb”, “Micul Prinţ” şi “Speranţa”.

 

Sâmbătă, 18 iunie

"Sfânta Mănăstire Voroneţ. Un sfert de veac de la reînfiinţare", la Biblioteca „I.G. Sbiera”

În Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va avea loc, de la ora 11:00, lansarea volumului ,,Sfânta Mănăstire Voroneţ. Un sfert de veac de la reînfiinţare", Editura Doxologia, 2016. Invitatul special al evenimentului este stavrofora Irina Pântescu, stareţa Mănăstirii Voroneţ. Volumul va fi prezentat de dr. Alis Niculică, dr. Alexandru Ovidiu Vintilă, monahia dr. Gabriela Platon, conf. dr. Carmen Cornelia Balan. Volumul a fost tipărit cu binecuvântarea ÎPS Teofan şi îngrijit de monahia dr. Gabriela Platon şi conf. Carmen Cornelia Balan, fiind un „document complex al celor 25 de ani de nouă viaţă monahală aici, sub înţeleapta stăreţie a stavroforei Irina Pântescu”.

 

Duminică, 19 iunie

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Marţi, 21 iunie

Concert simfonic la Sala Cinema Modern din Centrul Cultural Bucovina

Casa de Cultură a Studenţilor Suceava şi Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, organizează, de la ora 19:00, un concert simfonic susţinut de Orchestra Camerata formată din profesori şi elevi ai Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu", eveniment cultural ce va avea loc la Sala Cinema Modern din Centrul Cultural Bucovina. Un bilet costă 5 lei. Pentru rezervări şi informaţii puteţi apela numărul de telefon 0752 092 606. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 6838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei