Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2016 - Anul XXI, nr. 140 (6253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Nume mari din domeniul prelucrării lemnului din Europa au conferenţiat la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost gazda unui eveniment de talie internaţională pe tema silviculturii moderne şi a prelucrării lemnului. Invitaţii speciali au fost profesorii universitari Karl Stampfer şi Alfred Teischinger, de la Universitatea de Resurse Naturale şi Ştiinţele Vieţii din Viena (Austria), care au expus în faţa studenţilor universităţii sucevene perspective de ultimă oră privind recoltarea şi prelucrarea lemnului, iar Gerald Schweighofer, CEO al Holzindustrie Schweighofer, a prezentat Grupul Schweighofer, o companie de referinţă în acest domeniu.

În expunerea sa, profesorul universitar dr. Alfred Teischinger a afirmat: „Cea mai mare parte a industriei primare de prelucrare a lemnului, precum tăierea şi rindeluirea lemnului, fabricarea panourilor din lemn şi fabricarea celulozei, se supun principiului economic al economiei de scară. Fabricile mari produc la un cost mic pe unitate. Acest lucru este însă limitat de disponibilitatea materiei prime şi de o rază de alocare viabilă din punct de vedere economic. În plus, faţă de aceasta, în viitor, va fi posibilă existenţa unei industrii de tăiere şi rindeluire la scară mică destinată produselor speciale şi de nişă”.

„Silvicultura modernă şi sustenabilă poate fi asigurată de o infrastructură adecvată. O piatră de temelie a acesteia o reprezintă dezvoltarea drumurilor forestiere. Aceasta este singura modalitate de a implementa tehnologii forestiere inovative şi sisteme eficiente de exploatare a lemnului care pot permite o gospodărire durabilă a pădurilor din punct de vedere economic, ecologic şi social”, a subliniat în prezentarea sa profesorul universitar dr. Karl Stampfer.

La rândul său, Gerald Schweighofer, CEO al Holzindustrie Schweighofer, a punctat importanţa activităţii desfăşurate de companie la nivel naţional: „Produsele noastre fabricate în România sunt exportate în peste 70 de ţări din întreaga lume. <Made in Romania> reprezintă deviza pentru calitatea superioară din industria lemnului. Nu doar angajaţii Holzindustrie Schweighofer, ci toţi românii pot fi mândri de acest lucru”.

După susţinerea expunerilor, invitaţii au răspuns întrebărilor adresate de studenţii USV, în cadrul unui dialog deschis. La finalul conferinţei, membrii delegaţiei din Austria s-au arătat încântaţi de potenţialul de care dispune USV în domeniul pregătirii specialiştilor şi de profesionalismul viitorilor absolvenţi în domeniul silvic.

Evenimentul din 19 mai a reprezentat prima vizită a specialiştilor din Austria la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nume mari din domeniul prelucrării lemnului din Europa au conferenţiat la USV.
 Vizualizări articol: 2463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nume mari din domeniul prelucrării lemnului din Europa au conferenţiat la USV1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bonux 3 in 1 trimis de
(16 iun 2016, 11:41:25
Buna miscare strategica. Incearca "rupatorii de paduri" sa inalbeasca firma austriaca si sa o faca mai curata, mai uscata.Cine : normel , tot niste austrieci si unde : folosindu-se acum de mediul academic, ca deh da bine..mai multa prestanta si credibilitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei