Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2016 - Anul XXI, nr. 130 (6243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Studentul Sucevean, ediția I

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea ÎPS Pimen și în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în perioada 27-29 mai 2016, ASCOR Suceava a organizat prima ediție a evenimentului Studentul Sucevean - un prilej de întâlnire și de bucurie pentru 130 de tineri din județe ale țării și din Chișinău.

În seara de 27 mai, cuvântul de bun venit la eveniment a dat inimilor un imbold în a căuta răspuns la întrebarea „Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea- șansă, binecuvântare și limite”, temă  dezbătută de tineri pe parcursul celor trei zile ale întâlnirii.

Tinerii au participat împreună la rugăciunile de seară în biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, unde au fost călduros primiți de părintele Dragoș Buta. Au urmat discuții de cunoaștere, în cadrul cărora participanții și-au afirmat entuziasmul de a fi prezenți la eveniment, gândurile aduse de acasă și așteptările pentru zilele ce vor urma.

Sâmbăta a început cum nu se poate mai frumos, prin întâlnirea tinerilor la Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Spiridon”, unde, alături de părintele paroh Sorin Clipa, au slujit părintele Nicodim Petre, care ne-a îndemnat să fim creștini oriunde, oricând și în prezența oricui - și părintele Grichentie Natu, îndrumător al ASCOR Suceava. Cum se putea continua programul mai constructiv, dacă nu prin conferința susținută de părintele Ieremia Berbec de la Mănăstirea Putna? Din cuvântul sfinției sale, tinerii au înțeles că „dragostea înseamnă inima ta în inima celuilalt” și că nimic nu este mai frumos decât să îți faci timp pentru „un ceai cu tăcere” lângă omul pe care îl iubești și lângă Dumnezeu.

Discuțiile și-au urmat cursul în sesiunile de lucru pe grupe, în cadrul cărora participanții au explicat ce face ca iubirea să fie șansă și o binecuvântare, au stabilit care sunt limitele acesteia și au întocmit împreună cu moderatorii un decalog al iubirii. După  vizitarea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou și vizitarea Muzeului Satului Bucovinean și a Cetății de Scaun a Sucevei, participanții au desfășurat activitatea Cetate Bound, dovedindu-și creativitatea și originalitatea în rezolvarea unor sarcini în care primordiale au fost lucrul în echipă și dorința de a ieși învingători.

În ultima zi, după participarea la Sfânta Liturghie la Catedrala din Suceava, au urmat concluziile întâlnirii - moment al împărtășirii impresiilor și gândurilor bune, o scurtă reprezentație artistică și amânata despărțire, care a dat naștere ideii de a ne revedea într-o ediție viitoare.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate, preoților și moderatorilor care ne-au fost alături, sponsorilor, conducerii Universității din Suceava și participanților care au contribuit cu dragoste la zidirea unei frumoase amintiri!

Maria Mandici, ASCOR Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studentul Sucevean, ediția I.
 Vizualizări articol: 3215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Studentul Sucevean, ediția I3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de fructe cu înghețată Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.Avem nevoie de:O cutie mare de compot de piersici... Citeşte