Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2016 - Anul XXI, nr. 130 (6243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Secretarul comunei Şcheia, înlocuit din funcţia de locţiitor al preşedintelui secţiei de votare, după ce a încălcat controlul judiciar

Duminică, 5 Iunie 2016 (19:25:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritatea Electorală Permanentă a decis înlocuirea locţiitorului preşedintelui secţiei de votare nr.478 din Şcheia, Luminiţa Râşca, faţă de care DNA a dispus măsura controlului judiciar cu interdicţie de a exercita profesia, meseria și de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta. Râşca a fost înlocuită cu Vasile Sasu. Deşi iniţial un reprezentant al Departamentului de comunicare a AEP ne-a declarat că nu există nici un motiv la Luminiţa Râşca să fie înlocuită deoarece nu există o sentinţă judecătorească definitivă, la scurt timp după această discuţie „instituţiile abilitate” au anunţat schimbarea.

Luminiţa Râşca este secretarul  suspendat al comunei Şcheia, Luminiţa Râşca, fiind cercetată de DNA pentru fapte de corupție.

Autorităţile din Suceava, respectiv prefectul Constantin Harasim, au informat încă de săptămâna trecută biroul din Suceava al Autorității Electorale Permanente, instituţia care poate decide înlocuirea președinților sau locțiitoriilorpreședinților secțiilor de votare, însă AEP nu a luat nici o măsură.

”Noi am anunțat în timp util, imediat după ce am primit Ordonanța DNA, biroul din Suceava al AEP, privind măsurile impuse prin măsura controlului judiciar. Ei urmau să verifice și să ia măsuri”, ne+a declarat  prefectul.

Președintele BEJ Suceava, Cătălin Temneanu, a declarat că Luminiţa Râşca apare în corpul experților electorali și că cei din circumscripție ar fi trebuit să sesizeze AEP care să facă înlocuirea.

”AEP trebuie sesizat pentru că ei desemnează și înlocuiesc președinții și locțiitorii președinților secțiilor de votare”, a spus Temneanu.

În ziua votului, în jurul  orei 18.00, Râşca a fost sliminată din corpul experţilor electorali.

Luminița Rîșca este din data de 27 mai sub control judiciar, fiind cercetată de DNA-Secția de combatere a corupției, pentru luare de mită, fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la uare de mită  și dare de mită.

DNA a precizat  că între obligaţiile impuse prin controlul judiciar figurează aceea de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretarul comunei Şcheia, înlocuit din funcţia de locţiitor al preşedintelui secţiei de votare, după ce a încălcat controlul judiciar.
 Vizualizări articol: 6596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretarul comunei Şcheia, înlocuit din funcţia de locţiitor al preşedintelui secţiei de votare, după ce a încălcat controlul judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de fructe cu înghețată Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.Avem nevoie de:O cutie mare de compot de piersici... Citeşte