Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2016 - Anul XXI, nr. 130 (6243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pasul pe loc

Expertiza privind incendiul de la Rozita, nefinalizată la un an şi jumătate de la sigilarea complexului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul privind incendiul de la Centrul Comercial Rozita din decembrie 2014 prinde praf pe masa procurorilor din cauză că expertiza dispusă în dosar nu a fost încă finalizată. Ruina centrului comercial a fost pusă sub sigiliu încă de la începutul anului 2015, tocmai pentru a se putea face expertiza de specialitate. Atunci, intrarea a fost închisă cu lacăt şi sigilată, în aşteptarea echipei de experţi care să mai găsească în interior probeşi indicii pentru a fi stabilită cauza incendiului.

La solicitarea Monitorului de Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava ne-a transmis că urmărirea penală în acest dosar se efectuează în rem, pentru infracţiunea de distrugere, fără a exista vreo persoană urmărită penal. Expertiza tehnică judiciară dispusă este efectuată la Institutul Naţional INSEMEX Petroşani.

„Expertiza a fost dispusă pentru stabilirea cauzei şi clarificarea împrejurărilor producerii incendiului, însă până în acest moment expertiza nu a fost încă finalizată”, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Din informaţiile pe care le avem, institutul de la Petroşani este singurul care execută expertize de acest gen, însă, din punctul nostru de vedere, aceasta nu este o scuză pentru ca expertiza să nu fie finalizată nici până acum.

În vara anului 2015, mai mulţi agenţi economici din zonă au reclamat la Primăria comunei Şcheia că nu pot să-şi mai desfăşoare activitatea de alimentaţie publică, din cauză că ruina complexului, sigilată, este un focar de infecţie. Nimeni nu a avut voie să facă vreo modificare în interior, pentru a nu şterge din indiciile care ar putea lămuri cauzele incendiului.

 

Pompierii au stabilit că incendiul ar fi fost cauzat de instalaţia electrică subdimensionată

În dimineaţa zilei de 15 decembrie 2014, un puternic incendiu a izbucnit în interiorul Centrului Comercial Rozita din Şcheia, o parte dintre comercianţi fiind în interior în momentul respectiv. Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar în jumătate de oră complexul comercial ardea deja aproape în totalitate.

Dosarul privind incendiul de la Complexul Comercial Rozita este înregistrat la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pompierii au stabilit în cadrul anchetei preliminare că incendiul ar fi fost provocat de efectul termic al curentului electric, din cauza instalaţiei electrice suprasolicitate şi îmbătrânite. Cauza a fost contestată însă vehement de administratorii fostului complex, care spun că aceasta a fost varianta cea mai comodă şi simplă, însă realitatea ar fi alta.

Una din variantele vehiculate de cei care aveau magazine în complex este că incendiul ar fi fost o acţiune intenţionată, însă pompierii şi poliţiştii nu au găsit elemente care să susţină această variantă.

În baza expertizei de specialitate se vor trage concluziile privind cauza incendiului şi dosarul ar putea fi finalizat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expertiza privind incendiul de la Rozita, nefinalizată la un an şi jumătate de la sigilarea complexului.
 Vizualizări articol: 5634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expertiza privind incendiul de la Rozita, nefinalizată la un an şi jumătate de la sigilarea complexului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de fructe cu înghețată Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.Avem nevoie de:O cutie mare de compot de piersici... Citeşte